El Raval guanya un equipament cultural amb el trasllat de Casa Àsia al districte

29/06/2023 - 13:43 h

L’antiga Capella de la Casa dels Infants Orfes és la nova seu provisional de Casa Àsia que es trasllada al districte de Ciutat Vella per a desenvolupar les seves activitats.

Tot i que aquest no serà el seu emplaçament definitiu,  ja que aquesta institució té prevista la seva seu oficial  al Palau de Pedralbes, un cop acabades les obres de rehabiltació, Casa Àsia  s’acaba de traslladar a l’antiga Capella de la Casa dels Infants Orfes,  al carrer Elisabets, 24 del barri del Raval, un edifici protegit com a bé cultural d’interès  local,  que consta de tres plantes: la primera és una sala polivalent  per acollir actes de petit format, i la resta de plantes  estan habilitades com a oficines.

Casa Àsia s’ubica  en un entorn  compartit amb altres equipaments culturals del barri com  el CIDOB,  el MACBA, el CCCB o la Fundació Institut Confuci Barcelona, amb  els objectius de ser un punt de trobada per a totes les persones que vulguin conèixer la regió de l’Àsia-Pacífic, facilitar els intercanvis ens els àmbits social, econòmic, cultural, educatiu i institucional, generar el diàleg i les relacions interculturals i fomentar la cooperació en projectes d’interès comú.

Antiga Capella de la Casa dels Infants Orfes

Es va  fundar el 1370 per Guillem des Pou per acollir-hi infants orfes de la diòcesi, però no es va  construir fins al 1578. El 1995 va ser  enderrocada i actualment  només queda la Capella que ha estat rehabilitada i ha tingut diferents usos al llarg de la seva història. Ha estat, entre d’altres, seu de l’Institut de Cultura i Biblioteques Populars per a la Dona i del CIDOB, el Centre d’Informació i Documentació Internacional de Barcelona. Ara, és la nova seu de Casa Àsia.