Una ruta per recórrer històries de sang, resistències, barricades i dissidències al Raval

07/11/2023 - 13:02 h

Dissabte 11 de novembre, d’11 a 13 hores, comença la primera ruta “(Des)control sexual i aberracions de gènere”, conduïda per l’antropòloga feminista Lívia Motterle.

El Centre LGTBI de Barcelona et convida a la ruta “(Des)control sexual i aberracions de gènere: càstig i insubmissió al Raval de Barcelona”, un recorregut guiat pels carrerons torts del barri que ens permetrà endinsar-nos en històries de sang, resistències, barricades i punys en alt. Es tracta d’una activitat que forma part del nou cicle de programació “Cartografies en fuga”.  

La primera ruta partirà el dissabte 11 de novembre, a les 11 hores, de la Plaça dels Àngels, davant del MACBA, i finalitzarà al voltant de les 13 hores a l’Àgora en memòria de Juan Andrés Benítez, al carrer de l’Aurora número 13. Per participar de la ruta cal reservar plaça enviant un correu a inscripcions@centrelgtbibcn.org. Places molt limitades! 

Amb aquesta ruta descobrirem les marques gravades a les parets del convent-presó de les Egipcíaques. Recuperarem la memòria sobre el paper de les treballadores sexuals a l’anomenada Setmana Tràgica. Retrobarem la veritable història de la coneguda com “Vampiressa del Raval”. Coneixerem de primera mà les resistències que bateguen al carrer d’en Robador. Recordarem on es trobava la primera llibreria feminista oberta a Barcelona, que va esdevenir punt de referència per lesbianes i bisexuals. Ens sorprendrà el silenci a les portes per on abans es colava la música de la Bata de Boatiné, un dels llocs de trobada de la comunitat queer.  

Travessant els espais a la recerca de les empremtes del plaer, trobarem inspiració en les resistències d’aquelles dones “mal inclinades” i de totes les dissidències sexuals i de gènere. 

El recorregut estarà guiat per Lívia Motterle, antropòloga i feminista pro-sexe especialitzada en treball sexual, violència de gènere, identitat trans, desig, interseccionalitat, espai públic i dissidència. 

Amb aquest nou cicle de programació “Cartografies en fuga”, volem desdibuixar els mapes i traçar noves línies que tinguin en compte els punts de fuga a través dels quals podem escapar de normes i restriccions. Pots descarregar el programa sencer aquí  

Dates de les rutes: 

Dissabte 11 de novembre 

Dissabte 16 de desembre 

Dissabte 13 de gener 

Dissabte 27 de gener 

Horari: d’11 a 13 hores 

Punt de trobada: Plaça dels Àngels, a l’entrada del MACBA  

Punt de finalització: Àgora Juan Andrés Benítez (carrer de l’Aurora, 13)