Nova edició de les jornades Cooperem en la diversitat

14/11/2023 - 09:23 h

Un any més, en el marc dels actes del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, se celebra a l’Espai Jove Palau Alòs aquest projecte nascut el 2012, que incentiva la reflexió compartida entre joves i individus amb diversitat funcional.

En el projecte Cooperem en la Diversitat hi participen diverses entitats i serveis per a joves del districte de Ciutat Vella, així com organitzacions de persones amb discapacitat, amb el suport de l’equip tècnic del Districte de Ciutat Vella i de l’Espai Jove Palau Alòs.

L’objectiu fonamental de les jornades del Cooperem és treballar conjuntament en l’aproximació dels dos grups, joves i persones amb discapacitat, per crear espais de conscienciació i col·laboració. Aquesta iniciativa, que ja fa més de 10 anys que té la seva edició anual, busca fomentar la reflexió conjunta entre aquests dos col·lectius a partir de les situacions que enfronten les persones amb diversitat funcional i els joves en la seva vida quotidiana, explorant les dificultats, oportunitats i altres capacitats que poden descobrir mitjançant la seva discapacitat i/o diversitat funcional.

Aquest any, el lema que guia les jornades és “Relacions de poder i dependència en el col·lectiu juvenil i la discapacitat”. Es durà a terme una anàlisi sobre les relacions de poder i dependència que experimenten tots dos col·lectius, les quals provoquen relacions tòxiques, relacions de dependència, manipulacions, etc. Ambdós col·lectius expressen la necessitat de ser escoltats com a grup.

El programa d’enguany tindrà tres grans blocs: teatre social, espai de diàleg i l’exposició “El poder ens ve de dins”.

Teatre social
Es faran 4 sessions que es duran a terme a la sala d’actes de l’Espai Jove Palau Alòs. L’activitat es farà a càrrec de la Companyia Impacta’T teatre i el grup de Teatre Social Projecte Actuem. Dirigida a centres educatius, entitats de persones amb discapacitat i espais d’adolescents-joves.
Activitat amb inscripció prèvia als correus electrònics info@palaualos.cat o direccio@palaualos.cat fins a exhaurir l’aforament.

Espai de diàleg
El dijous 30 de novembre a les 12.00 h a la sala d’actes de l’Espai Jove Palau Alòs. Es tracta d’una taula rodona amb experiències en primera persona, debat entre especialistes i amb el públic assistent, recull de propostes vinculades al lema d’enguany.
Inscripcions a través del telèfon 93 268 12 24 de l’Espai Jove Palau Alòs o al correu electrònic info@palaualos.cat.

Exposició “El poder ens ve de dins”
Del 28 de novembre al 19 de desembre del 2023 a l’Espai Jove Palau Alòs.
Proposta expositiva com a resultat dels tallers creatius organitzats pel Maker i el centre cívic Convent de Sant Agustí. L’exposició ens parla de les coses que ens donen poder i com les millors són les que ens surten de dins per transformar-les en peces artístiques.
Visites comentades prèvia inscripció dels grups/col·lectius a l’Espai Jove Palau Alòs. Tel.: 932 681 224 o al correu electrònic: info@palaualos.cat.

Totes les activitats tindran intèrpret en llengua de signes i/o subtitulació en pantalla. Les persones que necessitin emissores FM poden sol·licitar-ho amb 5 dies d’antelació a cada activitat a l’Espai Jove Palau Alòs al telèfon  93 268 12 24 o al correu electrònic info@palaualos.cat.

Consulteu el programa complet a l’arxiu adjunt o en aquest enllaç.