'Viu la Vela' obre el període d'inscripcions per a més de 17.000 alumnes de Barcelona

15/11/2023 - 11:55 h

‘Viu la Vela’ és un programa que compta amb un pressupost de 2,5 milions d’euros i està previst que més de 17.000 alumnes de 6è de primària d’uns 327 centres educatius, públics i concertats, i 32 centres educatius especials de Barcelona participin en aquest projecte durant part d’aquest curs escolar i tot el curs 2023/2024. Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa l’any passat, viurà el seu moment més àlgid aquest any amb la celebració de la Copa Amèrica.

S’ofereix un programa complet d’activitats relacionades amb la vela, com ara sessions pràctiques de navegació, tallers d’inclusió, visites a les seus dels equips de la Copa Amèrica i navegació durant els seus entrenaments.

El període d’inscripcions estarà obert entre el 15 i el 19 de novembre i fins ara,  ja s’han inscrit al projecte 97 centres educatius amb un total de 3.596 alumnes. La inscripció la fan les escoles, habitualment el professorat d’Educació Física, mitjançant el PAE (Programa d’Activitats Escolars de l’Ajuntament de Barcelona).

Un dels aspectes que s’ha tancat aquesta darrera setmana és la visita a l’America’s Cup Experience, que és un ‘museu’ audiovisual sobre la competició. Es tracta d’una activitat complementària al ‘Viu la Vela’ que també podran gaudir les escoles que així ho considerin.

La directora de l’organització de la Copa Amèrica de Barcelona, Leslie Ryan, ha destacat que ‘Viu la Vela’ és una oportunitat única perquè els nens i nenes de Barcelona coneguin de primera mà la vela i la Copa Amèrica.

‘Viu la Vela’ començarà aquest mes de novembre i es prolongarà fins al juliol de 2024 i es tracta d’un projecte que s’emmarca dins del projecte Pavelló Blau, el gran espai públic de referència per a la pràctica esportiva al front marítim.

Més informació