El Districte no renovarà la llicència de terrasses a 24 establiments el 2024

27/11/2023 - 10:06 h

Els 24 locals acumulen com a mínim 7 sancions fermes greus o molt greus per la normativa de terrasses en els darrers dos anys.

La notificació es realitza amb antel·lació  reglamentària perquè la no renovació sigui efectiva a 1 de gener de 2024 i no es cobri la corresponent  taxa, i per tant els locals incomplidors no tinguin autorització per instal·lar terrasses a partir d’aquesta data.

Aquest mecanisme de no renovar automàticament la llicència és un recurs per a l’administració previst a la mateixa Ordenança de terrasses, en casos en què s’hagi iniciat un procediment sancionador per l’incompliment reiterat de les condicions de la llicència principal o accessòria o per l’inici d’un procediment sancionador per incompliment de les condicions de la llicència principal o de la terrassa per falta greu o molt greu.

En aquest sentit, el districte de Ciutat Vella dona compliment al que ja va anunciar el tinent d’alcaldia i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, el passat mes d’octubre, que aplicaria la no renovació de la llicència de terrassa als locals incomplidors reiterats del districte en temps i forma i “amb totes les garanties procedimentals”, arran de la caducitat dels expedients notificats al mes d’abril a 30 terrasses del districte, que van rebre 173 al·legacions. Batlle ha destacat que es vol recuperar l’autoritat en l’espai públic i malgrat l’altíssim compliment de la normativa per part de pràcticament la majoria d’establiments,   hi ha alguns que no compleixen.

Albert Batlle ha assenyalat que el tema de l’autorització de totes les terrasses  és una aposta decidida de l’Ajuntament  a favor de la restauració que es van pactar amb el Gremi però  hi ha uns regles de joc que s’han de complir.

Un cop notificat l’inici del procediment per no renovar automàticament les 24 llicències als titulars, s’obre ara un període d’al·legacions que finalitzarà abans de finals d’any.