Ara ve Nadal, ara ve Ciutat Vella!

30/11/2023 - 14:42 h

Com cada any Ciutat Vella ja ho té tot a punt per acollir les activitats nadalenques més populars de la ciutat. Les entitats i els equipaments del Raval, la Barceloneta, el Gòtic i el Casc Antic, proposen un gran nombre d'activitats perquè petits i grans gaudeixin del Nadal més proper i participatiu.

El Nadal a Ciutat Vella

Les activitats nadalenques s’escamparan per tot el districte i ompliran els carrers dels nostres quatre barris d’activitats infantils, iniciatives solidàries, fires, tallers, espais lúdics i molt més per acostar-se a la ciutadania i donar suport al comerç local. Les podeu consultar en aquest enllaç.

Aquestes propostes han estat recollides en una publicació del districte de Ciutat Vella amb el títol ‘Ara ve Nadal, ara ve Ciutat Vella’ que es podrà trobar  a tots els equipaments, centres cívics, biblioteques i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Podeu consultar-lo a l’arxiu adjunt.

Pessebres i arbre de Nadal a Ciutat Vella

Pessebre de la plaça de Sant Jaume, de l’1 de desembre al 5 de gener: enguany l’escenògraf Ignasi Cristià homenatjarà la tradició del pessebre napolità a partir d’un naixement barceloní al cent per cent, que s’acompanyarà d’una mostra gràfica.

Pati del Museu Marès, del 25 de novembre al 7 de gener: pessebre d’estil tradicional dedicat a sant Francesc d’Assís i inspirat en pintors de l’epòca, especialment Giotto di Bondone.

A plaça de Sant Jaume s’ubicarà un arbre de Nadal format per una sèrie d’avets petits i mitjans (d’entre 2 i 4,5 metres d’alçada), muntats sobre una estructura metàl·lica. El resultat serà un gran arbre de Nadal perfecte, molt atapeït, de 15 metres d’alçada, i decorat a partir de l’obra El Trencanous, del compositor Txaikovski.

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia, com cada estarà ubicada a l’avinguda de la Catedral del 24 de novembre al 23 de desembre. És la fira més antiga del món del pessebre i les tradicions nadalenques, ja que se celebra des del 1786. Enguany hi haurà 211 parades, amb més de 180 espais de venda de productes estrictament nadalencs i 30 espais dedicats a articles de regal. S’hi faran activitats infantils i de cultura popular, i hi haurà una quinzena d’arbres de nadal il·luminats.

Fira al Port Vell

A més, el Port Vell instal·larà al Moll de la Fusta, del 5 de desembre al 7 de gener, la gran fira Nadal al Port. S’hi podrà trobar una decoració que combina el Nadal i el Mediterrani, tecnologia d’última generació amb pantalles de gran format i activitats infantils. Hi haurà un espai lúdic amb uns cavallets antics i un trenet, espectacles, una pista de gel ecològica i una zona de paradetes de grans marques i petits artesans, així com un espai gastronòmic.

Barcelona Festival de Nadal

Del 16 al 29 de desembre de 2023 la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat acolliran el Festival de Nadal, amb una programació per a tot tipus de públic i diversitat d’activitats.

La plaça de Catalunya es convertirà en un espai on aturar-se, observar i reflexionar a partir d’una proposta escenogràfica de l’arquitecte i escenògraf Juli Sanjuan Palma inspirada en el fet de començar de nou.

Els matins, d’11 a 14 hores, seran familiars, amb propostes de literatura, creació artística, aprenentatge i joc en què el paper serà el protagonista i el fil conductor. A més, hi haurà sessions musicals mentre es desenvolupin les activitats.

De 16.30 a 20 hores hi haurà una sessió diària de DJ i concerts d’artistes i formacions musicals. La música es combinarà amb espectacles de carrer de dansa, circ, funambulisme i parkour.

A les 20 hores arribarà el moment del gran format. S’oferirà un espectacle de teatre, música i arts visuals que enguany té el títol d’Una taula, de l’Agrupación Señor Serrano, que es plantegen preguntes al voltant dels àpats de Nadal.

A la plaça de la Universitat hi haurà cada dia, d’11 a 23 hores, una instal·lació artística digital, Analema, ideada pel festival Sónar, que celebra 30 anys, i desenvolupada per Glasswork i Tarta Relena. La ciutadania, a través dels seus moviments, serà la generadora d’una coreografia urbana que cada nit emetrà una torre de llum majestuosa, producte de les interaccions diürnes amb els vianants.

 

Adjunts