El Consell Plenari aprova la proposta de preus públics per al 2024

22/12/2023 - 13:15 h

La sala Ernest Lluch de la seu del Districte va acollir ahir dijous dia 22 el darrer Plenari del Consell de Districte del 2023.

 

Abans de l’inici de la sessió va tenir lloc la presentació del vicepresident del Consell de Districte, Sr. Alfons Molons de JuntsxCat i la presa de possessió del nou conseller de BComú. Sr. Alberto Álvarez.

Part informativa

El regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle va iniciar l’Informe de Regidoria indicant que aquest trimestre havia estat marcat  per la participació ciutadana i pel constant contacte amb les veïnes i veïns. “Totes les qüestions que el veïnat ha anat plantejant en les diverses sessions de participació celebrades“- va dir – “ens ajuden a entendre millor el que penseu totes i tots. Els consells de barri han servit per fer una análisi en panoràmica de les preocupacions del veïnat en cada barri”.

A continuació, es va referir a l’atenció primària al districte i va subratllar els progressos fets en aques àmbit, recordant que s’està treballant en la construcció dels nous CAPs del Raval Nord, la Barceloneta i el Gòtic. Pel que fa al CAP del Raval Nord, va recordar que es tracta d’un centre molt reivindicat pels veïns, i va subratllar que l’Ajuntament de Barcelona n’ha accelerat tota la tramitació, de manera que la Generalitat de Catalunya podrà avançar l’acabament de les obres un any abans del previst.

En relació a les millores a l’espai públic, va repassar les diverses actuacions finalitzades aquest trimestre i les obres que s’estan fent, des de la Rambla a la Via Laietana. També va repassar els treballs als  equipaments com la restauració de l’Hivernacle de la Ciutadella, l’ampliació de l’Hospital del Mar o el nou Casal de Persones Grans del Casc Antic, inaugurat aquesta setmana. “Totes aquestes actuacions”– va dir – “volen donar resposta a les necessitats de totes i tots i millorar la qualitat de vida de tohom qui viu als nostres barris”.

Pel que fa a la renovació de les llicències de terrasses va informar que no es renovaria a 22 establiments a causa de l’acumulació d’infraccions greus l’any anterior.

També va destacar l’obertura del període de sol·licitud de subvencions i va informar que es compta amb un pressupost de 635.000€, el qual servirà per a finançar projectes i serveis que enforteixin el nostre districte i el seu teixit associatiu.

Part decisòria

A continuació es va presentar la proposta de Preus Públics per al 2024 que va ser aprovada amb els vots a favor del PSC, l’abstenció de JuntsxCat, BComú i ERC i el vot en contra del PP.

Part d’impuls i control

 La proposició del grup de BComú en la que s’instava al govern a no modificar el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) i que s’intensifiqui la tasca inspectora en allotjaments que actuen fora de la legalitat o generen problemes de convivència va ser aprovada amb els vots a favor de BComú, ERC i PSC i els vots en contra de JuntsxCat i PP.

La proposició del JxCat de la realització d’un estudi per solucionar les problemàtiques generades pels canvis de contenidors a la Barceloneta, així com la millora en les ubicacions, buidatge i ús dels mateixos es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals.

La proposició al Consell Plenari de Ciutat Vella del grup ERC perquè es comprometi a instaurar mesures per evitar l’assetjament immobiliari del veïnat i augmenti el control sobre els edificis venuts per aturar l’ús inadequat amb finalitats turístiques, es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups polítics amb l’excepció del PP, que hi va votar en contra.

Finalment, el grup del PP va presentar una proposició on s’Insta al govern municipal del districte perquè procedeixi a instal·lar una comissaria mòbil, o bé, instal·lar punts fixes d’agents de la Guàrdia Urbana per donar suport a les víctimes i ser un refugi segur per als veïns. La proposció es va aprovar amb els vots a favor del PP, JuntsxCat i PSC. Els grups de BComú i ERC es van abstenir.