La Barceloneta acull la 38a Trobada d'Havaneres 'Barcelona cara al mar'

12/06/2024 - 09:18 h

El dissabte 15 de juny a partir de les 20.30 h el Port Vell acollirà la 38a Trobada d'Havaneres 'Barcelona Cara al mar', la cita més rellevant de cançó marinera de Barcelona.

Enguany aquest acte forma part de la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica a Barcelona i enfortir el vincle de la ciutat amb l’esdeveniment esportiu.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació d’Amics de les Havaneres i la Comissió de la Festa Major de la Barceloneta, arriba a la 38a edició en plena forma i estrenyent els vincles amb el barri mariner a través del suport d’entitats i equipaments del barri.

La vetllada es desenvoluparà en dues parts, a la primera actuaran els grups Crema Catalana  i Boira i a la segona, Port Bo i Ultramar. Cadascún d’ells interpretaran cinc temes del variat repertori del gènere i per finalitzar, conjuntament amb la Coral Mediterrània del Centre Cívic Barceloneta, cantaran “El meu avi” i “La Bella Lola”.

La presentació anirà a càrrec de Gerard Carrión, periodista de Ràdio Estel.

Podeu consultar el programa de l’acte clicant en aquest enllaç o al l’arxiu adjunt.

La primera trobada va tenir lloc l’any 1986, a la sorra de la platja en el passeig Marítim, i les següents s’han fet sempre al  passeig marítim, on abans hi havia els “tinglados” del port. Des d’aquella primera trobada organitzada per diversos simpatitzants de les havaneres del barri de la Barceloneta la festa ha anat creixent en participació i prestigi fins a convertir-se en un esdeveniment de refèrencia dins el món de l’havanera.