21 projectes de Ciutat Vella passen a la fase de votació definitiva dels pressupostos participatius

08/04/2021 - 10:36 h

La fase de priorització s’ha acabat i els veïns i veïnes han donat prop de 2.500 suports als projectes presentats a través de la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona.

La fase de priorització s’ha acabat i els veïns i veïnes han donat prop de 2.500 suports als projectes presentats a través de la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona.

A tot Barcelona de les 822 propostes que van arribar a la fase de priorització, 204 han prosperat com a resultat dels suports emesos per la ciutadania, tenint en compte que hi ha 20 projectes per districte i 4 que s’hi han inclòs com a conseqüència d’un empat pel que fa als suports.

Ciutat Vella ha esta un dels districtes on s’ha donat un empat i seran 21 els projectes els que passaran a la fase de votació definitiva dels pressupostos participatius. Els projectes prioritzats han rebut un total de 2.458 suports i abasten temàtiques molt diverses. Així, més enllà de les més habituals intervencions en millora de l’espai públic, mobilitat i àmbits escolars, s’han presentat projectes en àmbits més específics com ara per a equipaments de proximitat, mobiliari urbà, memòria històrica, tecnologia i espais de joc infantil, entre d’altres.

Els projectes amb més suports a la fase decisòria han estat:

  • L’adequació de la seu de l’Institut Verdaguer, al parc de la Ciutadella, en un centre de recerca tecnològica (153 suports).
  • La creació d’un jardí urbà a la placeta d’entrada a l’escola bressol Mont Tàber (141 suports).
  • Dotar de més espais d’higiene personal a les persones sense llar (106 suports). Podeu consultar-los tots en aquest enllaç.

Calendari

Del 10 al 20 de juny començarà la fase de votació definitiva, en què es decidirà quins projectes es duran a terme finalment. La votació es farà a través de la plataforma decidim.barcelona, però també hi haurà dos punts de suport presencial per districte. Totes les persones de 14 anys o més empadronades a la ciutat podran triar tants projectes com considerin oportú al seu districte, d’acord amb el pressupost límit assignat a cada districte. També podran votar els projectes d’un altre districte. Els projectes que hagin estat seleccionats més vegades seran elegits per dur-se a terme.

Equipaments escolars i espai públic, els tipus de projecte que capten més suports

Dels 47.833 suports expressats per la ciutadania en la fase de priorització, una quarta part de les propostes (50 projectes) estan directament relacionades amb inversions en equipaments i entorns escolars, seguides de la pacificació o remodelació de carrers (37). Destaquen també els suports a projectes d’espais verds i horts urbans (24), mobilitat i xarxa ciclista (21), espais de joc infantil (14) o millora de l’espai públic (13).
Trobareu tots el projectes que passen a la fase de votació en aquest enllaç.

Creix la participació a Decidim Barcelona

L’impuls dels pressupostos participatius i la vehiculació a través de la plataforma de participació decidim.barcelona ha fet créixer significativament el nombre de persones registrades. Des que va començar el procés de pressupostos participatius, fa un any, hi ha hagut 44.000 persones més inscrites i s’ha arribat a un total de 80.500.