Afectacions a la mobilitat per la pavimentació del passeig Marítim i les obres de l’Hospital del Mar

18/06/2024 - 16:47 h

Les actuacions afectaran als accessos de l’Hospital del Mar i a diverses línies de bus, que veuran anul·lades o reubicades algunes parades durant els dies 26 i 27 de juny. Des del matí del 25 i fins al 28 de juny es faran actuacions de pavimentació del passeig Marítim, en el tram entre els carrers de Pepe Rubianes i Ramon Trias Fargas. Per a realitzar aquests treballs, els dies 26 i 27 de juny s’ocuparan dos carrils de circulació existents i el cordó de serveis de la banda muntanya.

Per accedir a l’Hospital del Mar, en sentit Llobregat, es podrà circular des dels carrer de Ramon Trias Fargas fins al carrer Trelawny; en sentit Besòs serà entre els carrers de Pepe Rubianes i Gas, que actualment està tancat per les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar. La resta de vehicles tindran restringit l’accés al Pg. Marítim. Els vehicles es desviaran en sentit Llobregat pel carrer del Doctor Aiguader i en sentit Besòs pel mateix carrer de Dr. Aiguader i pel carrer de Salamanca.

El tram entre els carrers Trelawny i Gas estarà restringit al trànsit, a excepció dels serveis d’ambulàncies i emergències, que podran accedir a l’Hospital des de qualsevol punt. També es recomana a les persones usuàries de l’hospital que, durant les dates de la pavimentació, vinguin amb transport públic, ja que no es podrà accedir a l’hospital amb vehicle privat.

També es veurà afectada l’entrada al pàrquing de B:SM de l’Hospital del Mar. El dia 26 de juny es tallarà el seu accés durant dues hores, a partir de les 9:30. El 27, el tall només tindrà efecte durant una hora, també a partir de les 9:30 hores. Tot i així, es recomana que mentre durin les actuacions s’eviti utilitzar aquest aparcament entre les 8.00 i les 20.00 hores excepte per a casos molt justificats.

Afectació al transport públic

Durant els dies 26 i 27 també es veurà afectada la circulació d’autobusos del passeig Marítim, que veuran desviades les seves rutes i reubicades o anul·lades les parades. En concret, les línies 136, V21 i V27 es desviaran i faran una parada provisional davant de l’Hotel Arts. Les línies D20 i 47 no realitzaran la seva ruta habitual al seguir el desviament marcat per a vehicles en sentit Llobregat.

La línia 59, en sentit Besòs anirà pel carrer del Doctor Aiguader i realitzarà una parada a l’avinguda Litoral i continuarà la seva ruta habitual. En sentit Llobregat baixarà per Ramon Trias Fargas i continuarà amb el desviament marcat per vehicles sentit Llobregat.

Les parades afectades o anul·lades per les obres seran:Hospital del Mar, pg. de Joan de Borbó, Ramon Trias Fargas – Pg. Marítim, Platja de la Barceloneta, Pg. Marítim-Pepe Rubianes, Pepe Rubianes i Trelawny-Pg. Marítim (les número. 273, 955 i 956, 1281, 1282, 1283, 1284, 1604, 1606, 1605, 1784, 2306, 2658, 3332 i 3348). Per al servei de bus llançadora a Hospital de l’Esperança s’habilitarà un espai d’aturada a la parada de Trelawny-Pg. Marítim.

Aparcament al passeig Marítim
Arran dels treballs, estarà prohibit per a cotxes i motos aparcar en tot el passeig Marítim. En aquest sentit, també es veurà afectada la parada de taxis de davant de l’Hospital del Mar i la del carrer Marina, que els dies 26 i 27 de juny només podrà funcionar en horari nocturn.