Ciutat Vella per una estratègia de residu zero

13/10/2021 - 12:28 h

Amb l’objectiu de fer front a bona part de les conseqüències de la pandèmia i del confinament en els àmbits de les cures i els drets econòmics i socials, el districte ha projectat un conjunt de projectes amb diferent abast temporal i enfocaments diversos, que prioritzen els col•lectius i sectors més desfavorits.

L’estratègia de residu zero, que s’emmarca dins la Mesura de Govern “Ciutat Vella davant la crisi produïda per la covid 19”, inclou un apartat d’emergència climàtica que determina que una de les accions a posar en marxa és establir una col·laboració publicocomunitària amb una entitat que promogui la reparació i el reciclatge.

Per una ciutat més sostenible

Per tal de donar resposta a la crisi climàtica i contribuir a una Barcelona+Sostenible, des del Districte de Ciutat Vella es proposa establir una estratègia amb diferents entitats i serveis del territori, amb la realització de les següents activitats de setembre a desembre:

Punt mòbil de reparació: una vegada al mes s’instal·la la Reparatruck, una unitat mòbil que ajuda a la ciutadania a fer reparacions als seus petits electrodomèstics, aparells electrònics i bicicletes. A càrrec de la Fundació Solidança, actúa als barris del Raval, Gòtic i Barceloneta.

– Punt mòbil de reparació i costumització de roba: La Didaltruck és una unitat mòbil que ensenya a la ciutadania a fer petites reparacions i modificacions a les seves peces de roba per allargar-ne la vida útil. A càrrec de la Fundació Solidança, actúa als barris del Raval, Gòtic, Casc Antic i Barceloneta.

– Tallers de reparació de bicicletes i de costura: en l’àmbit del Casc Antic, l’entitat Caixa d’Eines i Feines organitza tallers d’autoreparació i aprenentatge una vegada al mes.

– Tallers als centres cívics: fins a vuit tallers de diferents temàtiques relacionades amb la sostenibilitat, l’economia circular i el residu zero. A càrrec de Fundació Solidança, es tracten temes com el bricolatge, l’electricitat i la fontaneria a la llar, manteniment de petits electrodomèstics, costura creativa i reparacions de patinets elèctrics.

– Tallers sobre assessorament energètic: a càrrec del Punt d’Assessorament Energètic de Ciutat Vella. Les dues temàtiques a tractar son “Nova factura de la llum: discriminació horària, mercat lliure/mercat regulat” i “Mesures per incrementar l’eficiència i l’estalvi a la llar”.