El Consell Plenari aprova la mesura de govern “Ciutat Vella davant la crisi produïda per la Covid-19”

16/10/2020 - 11:55 h

Té com objectiu fer front a les conseqüències de la pandèmia i del confinament en els àmbits de les cures, els drets econòmics i socials i el dret a la ciutat de la població de Ciutat Vella, prioritzant els col·lectius i sectors més desfavorits.

Aquest dijous 15 d'octubre es va celebrar el Plenari del districte de Ciutat Vella, que a causa situació provocada per la covid-19 només va comptar amb l'assistència presencial d'una part dels membres del plenari, mentre que la resta hi va participar de manera virtual. La ciutadania va poder seguir el ple per streaming.

Durant la sessió es va aprovar la mesura de govern “Ciutat Vella davant la crisi produïda per la Covid-19”, un full de ruta per fer front a bona part de les conseqüències de la pandèmia i del confinament en els àmbits de les cures, els drets econòmics i socials i el dret a la ciutat de la població de Ciutat Vella. La mesura prioritza els col·lectius i sectors més desfavorits  amb mesures amb diferent abast temporal i enfocaments diversos.

Abans de començar la sessió es va fer un minut de silenci per la mort de tres veïns  de la Barceloneta en un tràgic incendi aquest estiu.

Informe de Regidoria

El regidor Jordi Rabassa va destacar en el seu informe el moment d’excepcionalitat que es viu al districte a causa de la pandèmia, que continua provocant situacions molts problemàtiques a comerciants, botiguers o veïns i veïnes que s’han quedat a l’atur. Va subratllar l’esforç de l’administració municipal per reorganitzar-se i la redistribució feta a nivell pressupostari per fer front a la crisi.
Va fer un repàs a algunes actuacions que s’han dut a terme aquest estiu com ara les dinamització del Pou de la Figuera, “El petit Pou” o el Punt d’Atenció a la tramitació d’Ajudes, que es transformarà en la Xarxa de Resposta Econòmica. També va esmentar l’esforç amb els restauradors amb la concessió de 192 llicències excepcionals de terrasses i la coordinació amb les escoles per poder iniciar en condicions el nou curs.

El regidor va destacar la voluntat del districte d’estar al costat del veïnat i com a mostra va dir que Ciutat Vella ha estat l’únic districte que ha tirat endavant els consells de barri amb una participació prou acceptable tenint en compte la situació actual.

Va acabar l’informe subratllant que davant el nou rebrot de la pandemia d’aquesta tardor la prioritat de l’acció de govern són les cures, la salut i la diversificació econòmica.

Part d’impuls i control

Amb el vot a favor de tots els grups es va aprovar la proposta del grup d’ERC perquè el govern posi en marxa una sèrie d’actuacions que millorin la seguretat i disminueixin les desigualtats del districte.

També es va aprovar per unanimitat la proposició del grup de JuntsxCat perquè s’elabori un pla d’actuació de millores respecte l’acumulació de línies i clablejat aeri de la xarxa elèctrica i telefònica al barri de la Barceloneta.

Part decisòria

El plenari va aprovar el Pla de Millora Urbana per a l’ajust d’alineacions en l’àmbit del Portal de Santa Madrona que té com objectiu per reequilibrar l’espai destinat als vianants del passeig entre Rambla i avinguda Drassanes, ampliant la vorera de Santa Mónica per tal que pugui allotjar més activitat social.