Els gegants històrics tornen a ballar a Santa Maria del Mar

14/10/2020 - 11:50 h

El dissabte 24 d'octubre es farà la tradicional ballada, que comptarà amb convidats de diferents àmbits de la cultura popular.

Una de les cites més esperades dins del calendari geganter de la ciutat és la Ballada de Gegants Històrics a Santa Maria del Mar, que des de l’any 2004 acull una selecció de gegants, bèsties, nans i altres entremesos històrics o centenaris. La ballada d’enguany se celebrarà el dissabte 24 d’octubre a les 21 h i serà molt especial ja que esdevindrà un homenatge a la cultura popular. A més, a causa del coronavirus, no hi haurà cercavila pels carrers de la Ribera.

En aquesta ocasió extraordinària hi participaran els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat, els quatre Gegants del Pi, l’Àliga i els Gegants de la Ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, el Ball de Bastons i el Ball de Rams de l’Esbart Català de Dansaires, el Ball a plaça de l’Esbart Dansaire de Rubí i la Banda Simfònica de Roquetes – Nou Barris. A més, exerciran d’amfitrions els Gegants de Santa Maria del Mar i el Dofí del Casc Antic.

La Ballada de Gegants a Santa Maria del Mar és una festa instaurada l’any 2004, en la qual hi han participat bona part dels gegants emblemàtics, centenaris i històrics de la ciutat com els Gegants de la Pedrera, de Gràcia, del Carnestoltes, del Corpus i de Sant Roc de la plaça Nova, i d’altres d’arreu del país com els de Vic, de Reus, de Sitges, de Vilafranca del Penedès, de Badalona, de Tortosa, de Lleida i la Família Robafaves de Mataró, entre més. En algunes ocasions també ha acollit altres elements festius a banda dels gegants com és el cas dels Nans de Manresa, l’Àliga de Cardona i l’Àliga d’Igualada.

Per poder presenciar la ballada en directe, cal reservar entrada clicant aquí. A més, l’acte es podrà seguir en directe a través del Facebook de Cultura Popular Barcelona.