Llimonades porta a Ciutat Vella la proposta més fresca de l'estiu

19/06/2024 - 08:00 h

Exposicions fotogràfiques, xerrades, projeccions de cinema i itineraris per la ciutat en el cicle d'estiu del Centre Cívic Pati llimona.

 

Si ha començat Llimonades és que teniu l’estiu a tocar de la mà. Torna al Centre Cívic Pati Llimona un cicle d’activitats d’estiu que és una de les cites més destacades del seu calendari. S’han esforçat de valent a fer-vos una proposta eclèctica, amb activitats diverses que inclouen des de cinema a passejades i posant l’accent en la fotografia, una de les activitats que més els interessen. Del 20 de juny al 19 de juliol.

L’extens programa d’activitats començarà el 20 de juny (19 h) amb un mercat de serigrafia a càrrec de l’alumnat del taller dedicat a aquesta especialitat del centre. A partir d’aquí (20 h) s’inaugurarà el festival i les exposicions que en formen part i que són un dels plats forts. La festa d’inauguració inclou la pràctica del butoh-fu, que fusiona l’escriptura creativa i el moviment improvisat a partir d’art visual, i una actuació del DJ Andy Loop.

Entre les mostres diverses que podreu veure a partir del dia 20, destaca la que, amb el títol de “Mostra de tècniques experimentals. Un any de reptes i satisfaccions” (a la imatge), recull la feina del Col·lectiu Photo Alchemists, format per Núria Beltrán Folch, Carme Arias Gómez, Javier Rodríguez Ubreva i Paloma Domínguez Rivado. Van néixer al Pati Llimona el 2022 i ara ens mostren el resultat dels seus esforços per provar tècniques experimentals de fotografia, tant antigues com modernes. Veniu i veureu el resultat del seu treball amb tècniques com la calotípia, l’albúmina, el blue Van Dyke i l’emulsió fotogràfica.

El mateix dia s’inauguren la resta d’exposicions fotogràfiques, en les quals podreu, des de repassar la història del moviment antimilitarista a Catalunya a “Desobediència insubmisa. La història antimilitarista del Casal de la Pau”, a veure de quina manera es pot “pintar” fent servir la llum com a pinzell a Impressions efímeres. Redescobrint la visió experimental de William Henry Fox Talbot”.

Entre les exposicions, la pràctica d’artivisme (art i activisme) generada per les dones del Centre ocupacional Sínia a la mostra “Què veus quan em veus”, a més d’una última exposició que mostra el resultat dels tallers fotogràfics de primavera que s’han organitzat al centre.

Si us agrada passejar, us duran a conèixer la ciutat en rutes temàtiques com els que recorren l’Eixample (25 de juny), segueixen les passes d’El Quixot a Barcelona (dia 26 de juny), us porten a recórrer el barri de concert en concert (4 de juliol), recorden el pas de la pesta negra per Barcelona (11 de juliol) o us proposen una ruta americana per la ciutat (12 de juliol).

Espectacles com el Circonfuso, màgia per a nens i nenes ((3 de juliol) i moltes propostes cinematogràfiques que van des d’El meu veí Totoro (29 de juny) o la premiada 20.000 especies de abejas (5 de juliol) fins a un film de Buster Keaton (17 de juliol) o l’últim lliurament d’animació de la sèrie Tadeo jones, Tadeo Jones 3 (19 de juliol) formen part del cicle de projeccions de Llimonades.

A més, però, podreu assistir a un concert (pur rock en femení) de les KorraVal Evolution (28 de juny) o a una sessió de ball queer (29 de juny) que també formen part del cicle Llimonades. Atenció, que el 7 de juliol, el barri celebra la seva versió particular de les festes de San Fermín.

Si voleu viure un estiu intens, no us perdeu el cicle Llimonades al Centre Cívic Pati Llimona, però abans consulteu al seu web el programa complet de les activitats.

Més informació