Sessions d'informació i propostes sobre el Pla d’accions de Mobilitat del Raval

03/03/2021 - 12:55 h

Amb la intenció de compartir i millorar el Pla d’Accions de Mobilitat del Raval obrim dues sessions de debat ciutadà on tot el veïnat és cridat a participar-hi i a fer propostes de millora.

Amb la intenció de compartir i millorar el Pla d’Accions de Mobilitat del Raval obrim dues sessions de debat ciutadà on tot el veïnat és cridat a participar- hi i a fer propostes de millora.

El Pla d’Accions de Mobilitat ha de fer compatible, la qualitat de vida residencial amb l’activitat econòmica garantint els desplaçaments de la ciutadania i, a la vegada, l’abastament comercial del Districte.

Per això, cal evitar les friccions entre els diferents modes de desplaçament, posant al centre de tota decisió, de tot dimensionament i de qualsevol disseny la mobilitat de les persones residents i, a la vegada, ordenant l’acollida de les persones visitants, prioritzant els vianants com els veritables protagonistes de l’espai públic i el transport sostenible.

Amb la intenció de compartir i millorar els Pla d’accions de mobilitat del Raval obrim dues sessions de debat ciutadà on tot el veïnat és cridat a participar- hi i a fer propostes de millora

Sessió d’informació i propostes sobre el Pla d’Accions de Mobilitat del Raval

dimecres 14 d’abril a les 18 h

Com participar?

Podeu assistir de forma telemàtica a la sessió del 14 d’abril i fer-hi intervencions en directe, connectant-vos a través d’aquest enllaç

Si no podeu venir a les sessions, podeu deixar la vostra proposta al decidim.barcelona des del 15 de març al 18 d’abril. Per deixar la proposta caldrà que us registreu per tenir un perfil d’usuari. Per saber com registrar-vos cliqueu aquí.

Podeu trobar la informació i documentació sobre el Pla d’Accions de Mobilitat al Raval al decidim.barcelona en aquest enllaç.

També podeu seguir la sessió en directe a través de la retransmissió en streaming a la web del districte.

Què és el pla d’accions de mobilitat del Raval?

El pla d’accions de mobilitat del Raval és un document treballat tècnicament que pretén definir com serà la mobilitat en el barri del Raval els propers anys. Pren com a base el Pla de Mobilitat de Ciutat Vella 2018-2024.

Amb aquest Pla s’ha volgut crear un model de mobilitat específic que s’adapti a les característiques de Ciutat Vella, i en aquest cas concret, el barri del Raval que té una densitat de 433 hab./ha que és de lluny el barri més dens de Ciutat Vella amb grans punts d’interès turístic i les particularitats dels seus límits com són la Rambla i la Ronda Sant Antoni.

Quins son els principals temes a debatre?

  • Crear una xarxa connexa, accessible i amb capacitat suficient per donar un bon nivell de servei per als vianants.
  • Generar una xarxa d’itineraris per la bicicleta que millori el moviment intern i la connectivitat amb la xarxa de carrils bici de la ciutat.
  • Garantir la funcionalitat de la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) d’una forma eficient, adaptada a les noves formes de distribució i consum. D’una manera flexible compartint espais amb els altres modes i amb unes dimensions adequades per als vianants.
  • Reduir el trànsit de pas i mantenir l’accessibilitat en vehicle privat als residents i usuaris del comerç i dels serveis del barri del Raval