S’obre la participació per a les votacions dels 17 projectes finals dels Pressupostos participatius de Ciutat Vella

07/06/2021 - 11:30 h

Del 10 al 20 de juny es podrà triar entre els 17 projectes proposats pel veïnat i per diferents entitats i associacions del districte, que han arribat a la fase final de votació dels Pressupostos participatius de Barcelona.

Del 10 al 20 de juny es podrà triar entre els 17 projectes proposats pel veïnat i per diferents entitats i associacions del districte, que han arribat a la fase final de votació dels Pressupostos participatius de Barcelona.

La votació es podrà fer a través de la plataforma decidim.barcelona, presencialment, als punts de suport del Casal de Barri del Raval i del Centre Cívic del Convent de Sant Agustí , que acolliran una exposició amb tots els projectes i als punts mòbils de votació . El pressupost participatiu a Ciutat Vella és de 3’4 milions d’euros.

Els primers Pressupostos participatius de Barcelona arriben a la fase final d’aquest procés de participació promogut per l’Ajuntament de Barcelona al conjunt dels deu districtes de la ciutat. Del 10 al 20 de juny la ciutadania podrà escollir els projectes que han arribat a aquesta fase final i que s’executaran en cadascun dels districtes entre el 2021 i el 2023. A Ciutat Vella han arribat fins a aquesta fase 17 projectes que es reparteixen entre els quatre barris. Les propostes finalistes son les següents:

Al Raval:

Adaptar la plaça dels Àngels per als infants.

Pacificar l’entorn de l’Escola Collaso i Gil

Crear més àrees de joc infantil

Crear un racó verd al carrer de Santa Elena

Reformar la plaça de la Gardunya.

Reduir les barreres arquitectòniques

Reformar la Pista Esportiva Negra i la Pista Sant Rafael

Enjardinar el Raval

Als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera:

-Convertir l’associació veïnal en un punt  de servei informàtic accessible.

Crear el Parc-EduLab a l’Institut Verdaguer de la Ciutadella.

A la Barceloneta:

-Crear la comunitat energètica de la Barceloneta

Crear un carril bici al passeig de Joan de Borbó

Instal·lar una boia per mesurar l’acidificació del Mediterrani

I al barri Gòtic:

Posar en valor la muralla romana

Transformar el carrer dels Capellans

Rehabilitar el jardí romàntic

Rehabilitar l’Escola Àngel Baixeras.

Poden participar-hi les persones de 14 anys en endavant i empadronades a la ciutat. Es podran escollir els projectes de, com a màxim, 2 districtes de la ciutat: el d’empadronament i un altre districte, a escollir lliurament. També serà possible votar pels projectes d’un sol districte, ja sigui el d’empadronament o el d’un altre, i es podran escollir tants projectes com es considerin rellevants, a partir de com a mínim 2, i fins a exhaurir el pressupost assignat al districte.

Fases dels Pressupostos participatius de Barcelona

Els primers Pressupostos participatius de Barcelona són un procés que impulsa l’Ajuntament de Barcelona a través de la Regidoria de Drets de Ciutadania i Participació per decidir una part de la inversió municipal als deu districtes de la ciutat.

Aquest procés de participació ciutadana ha passat per diferents fases des que es va iniciar el febrer de 2020: una primera etapa de recollida de projectes d’inversió del pressupost participatiu; una segona d’adequació de les propostes als requisits sol•licitats i la valoració de viabilitat tècnica de les mateixes fins arribar al 822 projectes. La tercera fase ha estat la de prioritzar 20 projectes per cada districte, mitjançant el suport dels veïns i veïnes; i finalment, la concreció de les propostes, un treball conjunt entre la ciutadania i el personal municipal per desenvolupar i quantificar els seus costos de manera més precisa. A Ciutat Vella aquest treball s’ha materialitzat en 17 projectes.

Ara, és el torn de les votacions finals dels projectes. Un cop finalitzi aquesta etapa, s’informarà dels resultats de procés participatiu i es farà un seguiment i avaluació dels compromisos establerts durant el procés.

Està previst que aquests primers Pressupostos participatius finalitzin el maig de 2023.