Tornen les jornades 'Cooperem amb la Diversitat'

18/11/2021 - 14:11 h

Sota el títol "Recuperem l'espai públic", del 24 de novembre al 12 de desembre ofereixen als adolescents, joves i persones amb diversitat funcional un espai de debat i reflexió sobre les situacions quotidianes en que es troben.

Sota el títol "Recuperem l'espai públic", del 24 de novembre fins el 12 de desembre ofereix als adolescents, joves i persones amb diversitat funcional un espai de debat i reflexió sobre les situacions quotidianes en que es troben.

Enguany les jornades volen celebrar el retorn a les places, els parcs i els carrers i debatre com tornar a l’espai públic d’una forma més respectuosa i inclusiva on hi convisquin persones de diferents edats, orígens i situacions personals, entre elles la discapacitat.

El projecte Cooperem amb la diversitat se celebra des del 2012 i té com a finalitat reflexionar sobre les situacions en què es troben les persones amb diversitat funcional.

Cada any té lloc al voltant del 3 de desembre Dia Internacional dels Drets de les persones amb Discapacitat, i rep el suport de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat i el Districte de Ciutat Vella.

PROGRAMACIÓ

Exposició del Cooperem amb la Diversitat
Obrim finestres al confinament de les persones amb discapacitat
Del 23 de novembre al 12 de desembre de 2021
Sala d’actes de l’Espai jove Palau Alòs
Mural realitzat de forma col·laborativa entre totes les entitats vinculades al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, per festejar el retorn a carrers i places.
Visites comentades prèvia inscripció dels grups al Casal de Joves Palau Alòs.
Tel.: 932681224o a l’e-mail: info@palaualos.cat

Taller de Teatre de l’oprimit
Recuperem l’espai públic, després de la Còvid, per a tothom!
A l’Espai Jove Palau Alòs (Presencial i telemàtica):
Dimecres, 24 de novembre d’12 a 13.30 h, i també, de 18 a 19.30 h
Dimecres, 1 de desembre d’12 a 13.30 h, i també, de 18 a 19.30 h
La companyia de Teatre Social Impacta’T ens proposa situacions desagradables i/o de conflicte que ens trobem les persones amb discapacitat i les i els adolescents i joves a l’espai públic; algunes tenen a veure amb la pandèmia, altres amb les discriminacions que hem de lluitar per superar.
Inscripcions a través del telèfon de l’Espai Jove Palau Alòs.
T.: 932 681 224 o a l’e-mail: info@palaualos.cat

Espai de diàleg
Ens enfrontem a un repte: ¿Com recuperem els usos de carrers
i places de forma més inclusiva després de la Covid?
Dijous, 9 de desembre de 12 a 14 h, a l’Espai Jove Palau Alòs (Presencial)
Taula rodona amb experiències en primera persona, debat entre especialistes i amb el públic assistent, recull de propostes…
Reflexionem sobre els diferents plantejaments urbanístics, socials i econòmics que van modificant el nostre espai públic i el seu efecte en el temps de vida al carrer de les persones que viuen i/o passen gran part del dia a Ciutat Vella.
Inscripcions a través del telèfon de l’Espai jove Palau Alòs.
T.: 932 681 224 o a l’e-mail: info@palaualos.cat

La Festa del Cooperem
Divendres, 10 de desembre a les 18 h, al Pou de la Figuera (Presencial)
Trobada festiva amb jocs inclusius i accessibles i espectacles de creació pròpia amb la participació dels diferents grups de joves i persones amb discapacitat del districte.
Les persones que necessitin intèrpret en llengua de signes, i/o subtitulació en pantalla, i/o emissores FM poden sol·licitarho amb 5 dies d’antelació a cada activitat al Espai Jove Alòs.
T.: 932 681 224 o a l’e-mail: info@palaualos.cat