Esteu aquí

El CRDH es consolida com a espai referencial de drets humans a l’Ajuntament

Memòria. Presentada la memòria d’activitat del centre de l’any 2020.

El Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH) ha presentat recentment la seva memòria d’activitat corresponent al 2020. Al llarg de l’any, malgrat la situació sanitària derivada de la Covid-19, s’ha pogut prosseguir la feina per consolidar el centre com a servei per a la ciutadania, el teixit associatiu i les administracions de la ciutat en la prevenció, el respecte i la protecció dels drets humans a la ciutat.

Així, durant el 2020 s’ha creat un espai web propi per centralitzar i difondre les accions i serveis que ofereix el centre, amb un catàleg de formacions per a entitats, àmbit educatiu i el propi Ajuntament; un centre documental amb un cercador de documentació sobre mecanismes de drets humans, igualtat i no-discriminació, defensores de drets i altres matèries relacionades, amb més de 250 recursos, i un espai de continguts d’actualitat amb notícies, articles i entrevistes.

A nivell de formació, tot i les dificultats derivades de la pandèmia, s’han pogut dur a terme nou cursos formatius, alguns d’ells en format presencial en els mesos previs a la pandèmia, i la resta en format virtual, assolint-se un total de fins a 175 persones formades.

Pel que fa a accions de divulgació dels drets humans, s’han organitzat cinc xerrades i debats oberts a la ciutadania sobre temàtiques relacionades amb l’actualitat, com per exemple les implicacions que tenen sobre els drets les restriccions sanitàries actuals, o què representen moviments com el Black Lives Matter en la lluita contra les vulneracions de drets a la nostra ciutat. En aquest darrer sentit, el CRDH també ha redactat l’Informe de l’Observatori de les discriminacions a Barcelona 2019.

Per últim, quant a establiment de relacions amb altres espais estratègics, des del CRDH s’han dut a terme fins a 13 presentacions per donar a conèixer el centre, i s’han reforçat aliances de treball amb xarxes internacionals com l’European Coalition of Cities against Racism (ECCAR), Ciudades y Gobiernos Locales Unidos (CGLU) o Human Rights Cities Network (HRCN).

Podeu consultar el contingut complet de la memòria 2020 a través del següent enllaç.

Més informació