Esteu aquí

La repressió del tardofranquisme en primera persona

Impunitat franquista. Debat el proper 5 de novembre amb dues persones testimonis de repressió.

Durant els darrers anys de la dictadura franquista, incomptables persones anònimes van patir directament les conseqüències més greus de la repressió a mans d’empleats o empleades públics. A data d’avui, la majoria d’aquestes situacions continuen sent desconegudes per a bona part de la ciutadania de Barcelona, tot i que molts d’aquests fets es van produir a la nostra ciutat.

Amb l’objectiu de donar veu a aquestes persones, l’Ajuntament de Barcelona organitza un debat amb dues d’aquestes persones represaliades, que narraran el relat dels fets que van patir en primera persona.

Així, sota la moderació de l’historiador Xavier Domènech, veus com la de Roser Rius, querellant de la CEAQUA contra Antonio González Pacheco i d’altres policies, i Carles Vallejo, president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme i torturat per Genuino Navales a la Jefatura Superior de Policia de Via Laietana, ens permetran conèixer la realitat que van haver de viure moltes persones en aquell temps.

Atesa la situació sanitària actual el debat es farà de manera virtual, i tindrà lloc el proper 5 de novembre a les 18.30h. L’aforament és limitat, pel que cal que realitzeu la vostra inscripció a través del correu electrònic dretsciutadania@bcn.cat.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte de reconeixement de les persones represaliades pel tardofranquisme, engegat aquests darrers mesos per les Direccions de Serveis de Drets de Ciutadania i de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona.