Com funciona Barcelona? (programa adults)

L’Ajuntament de Barcelona, a través de La Fàbrica del Sol, et convida a conèixer de primera mà diferents instal·lacions i espais que mostren la gestió de l’aigua, l’energia, els materials, la qualitat ambiental i el verd i la biodiversitat.

En l’oferta, que inclou rutes, visites i tallers, trobaràs una anàlisi de la gestió ambiental de la ciutat. A més, tindràs la possibilitat d’interactuar amb els seus gestors i compartir dubtes, preocupacions i bones pràctiques sobre els hàbits diaris més saludables i sostenibles, per contribuir a llarg termini a fer de Barcelona una ciutat més amable i duradora.

Vine a conèixer el cicle de l'aigua a la ciutat submergint-te en el paisatge visible i ocult de l'aigua. Descobreix el pas de l'any endinsant-te en els parcs, jardins i horts de la ciutat. Tanca el cicle dels materials i apropa't a les iniciatives que converteixen els residus en recursos. Aposta per l'autosuficiència i l'estalvi energètic sota el guiatge de la Barcelona més tecnològica i acollidora. Coneix la qualitat ambiental de la ciutat analitzant l'aire que respires i escoltant com sona cada barri.

Les activitats s’adrecen a adults i famílies. T'hi pots inscriure de manera individual o en grups de 10 persones com a mínim. Algunes estan adaptades per a persones amb discapacitat sensorial i intel·lectual.

Pots consultar les inscripcions, l’oferta i l'accessibilitat del "Com Funciona Barcelona?" al Portal d'Inscripcions a les activitats de la Fàbrica del Sol

Aquest programa s’emmarca dins el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, que pretén conduir la ciutat cap a un futur més sostenible. Un futur lligat a un nou concepte de ciutat, la smart city (ciutat intel·ligent), una ciutat que aplica solucions innovadores en la gestió dels seus serveis i recursos per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. La Fàbrica del Sol hi pren part i et convida a fer camí junts.

Àmbits:

El cicle de l'aigua
1. Visites i Rutes
Les entranyes de la ciutat
Els Camins d'Aigua
Els màgics engranatges de música, llum i color

2. Tallers
Treu-ne l'aigua clara

Verd i Biodiversitat
1. Visites i Rutes
L'art de visitar un jardí
- La construcció de la ciutat a través dels parcs
- De privats a públics
- Racons amagats
- Boscos Urbans
- Les roses de Barcelona
Cultivant la ciutat

2. Tallers
Uns veïns ben vius

De Residu a Recurs
1. Visites i Rutes
Cap a una economia circular

2. Tallers
Recuina, repensa i no llencis res

Energia

1. Visites i Rutes
La innovació i eficiència a la ciutat
2. Tallers
L'electricitat a règim

Qualitat Ambiental

1. Visites i Rutes
La qualitat de l'aire
Els batecs dels barris

Més informació:

La Fàbrica del Sol
Medi Ambient i Serveis Urbans - Hàbitat Urbà
Ajuntament de Barcelona
Passeig Salvat Papasseit, 1
08003 Barcelona
932564430
lafabricadelsol@bcn.cat

www.barcelona.cat/lafabricadelsol