Conclouen les jornades del projecte europeu Spirit a Barcelona

19/10/2023 - 08:24 h

Seguretat i Prevenció. La Guàrdia Urbana ha participat en tallers, visites tècniques i presentacions.

L’Espai Bombers i diverses dependències de la Guàrdia Urbana, a més de l’Ajuntament i la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, al districte de Ciutat Vella, han estat els escenaris de les jornades tècniques de treball per millorar la prevenció i la seguretat en llocs de culte i reunions religioses massives.

Durant aquest dimarts, 17 d’octubre, i dimecres, 18, diversos comandaments de la Guàrdia Urbana han participat en tallers, visites tècniques i sessions de treball, juntament amb representants d’altres entitats membres del projecte, tant locals com internacionals, i altres persones expertes en la matèria. Entre aquestes entitats es troben els Bombers de Barcelona, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Les línies sobre les quals s’ha avançat, en el marc de treball per als dos anys que dura el projecte Spirit, són les següents:

  • Desenvolupar una plataforma tecnològica que identifiqui vulnerabilitats, proporcioni recomanacions per mitigar-les i suggereixi escenaris d’amenaces específiques per a llocs religiosos.
  • Desenvolupar canals de comunicació interactius i inclusius que involucrin actors públics i privats, les congregacions religioses i la ciutadania.
  • Desenvolupar i implementar una campanya de conscienciació sobre seguretat com a part d’una estratègia de comunicació europea.
  • Crear programes de capacitació i espais de col·laboració permanents entre forces d’ordre públic, autoritats religioses, comunitats civils locals i organitzacions de seguretat privada. Ara per ara hi participen entitats de vuit països, entre les quals hi ha diferents unitats de la Guàrdia Urbana.

Aquestes són les terceres jornades de treball que se celebren, després de les de Brussel·les i Grècia.