Primera Trobada d'Economies Comunitàries de Barcelona. És possible la col•laboració entre experiències autogestionades d’economies comunitàries i l’Ajuntament?

Al voltant d’aquesta pregunta s’han reunit els darrers mesos una setantena de projectes d’horts comunitaris, grups de consum, bancs del temps, xarxes d’intercanvi, grups de criança i de jubilació col·lectiva.

En el marc de la voluntat política del nou govern de promoure i reforçar aquest tipus d’iniciatives, el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària ha realitzat durant els mesos de febrer i abril un diagnòstic participatiu amb diferents experiències d’economies comunitàries.

Aquestes experiències es caracteritzen per satisfer necessitats de forma col·lectiva a partir de l’autoorganització i de forma generalment no monetaritzada.

Durant el procés s’ha visualitzat la diversitat d’experiències de relació entre aquestes iniciatives i l’Ajuntament, i s’ha evidenciat la necessitat de fer-les visibles i posar en valor tot el què aporten a la ciutat. També s’han detectat aquells aspectes que dificulten la seva sostenibilitat i que podrien ser objecte d’una política pública de facilitació de les iniciatives autogestionades.

 Com a cloenda del procés, el proper dissabte 28 de maig es farà la Primera Trobada d'Economies Comunitàries de Barcelona a Can Felipa (c/ Pallars, 277. Metro Llacuna) d’11 a 13:30h.

La trobada servirà per presentar les conclusions, transmetre els principals compromisos per part de l’Ajuntament i proposar vies de continuïtat d’aquest espai de col·laboració.

El programa serà el següent:

11h Obertura.

11:15h Exposició de les conclusions del diagnòstic participatiu.

11:30h Retorn del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària Jordi Via.

12h Treball en petits grups.12.45h Posada en comú del treball en grups.

13h Espai de conversa i celebració del procés.

 Cal inscripció prèvia a economiescomunitaries@bcn.cat, indicant si vindreu amb infants i les seves edats.

Enllaços i materials relacionats