La Regió Mundial de la Gastronomia, als Mercats, amb Tasta'm
La primera sessió del cicle Tasta'm serà per Carnestoltes al Mercat del Poblenou, i la cita obre tot un calendari d'activitats amb què els Mercats de Barcelona s'adhereixen a la celebració

Imatge del Tasta'm Botifarres d'ou al Mercats del Poblenou
El 2025 Catalunya s’ha convertit en la primera regió europea que rep distinció, com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (CRMG25), un reconeixement a l’ excel•lència alimentària i gastronòmica del nostre territori.
Els Mercats de Barcelona, compromesos per posicionar Catalunya com a referent gastronòmic, s’adhereixen a la celebració promovent nombroses iniciatives. Durant tot l’any els mercats municipals acolliran iniciatives com degustacions, showcookings, fires i cicles gastronòmics.
Activitats als mercats en el marc de CRMG25
Cicle Tasta’M
01/03 Tasta’M de Carnaval, al mercat del Poblenou
26/04 Tasta’M de Sant Jordi, al mercat de Sants
07/06 Tasta’M amb musclos, al mercat de Sant Gervasi
20/09 Tasta’M sardinada, al mercat de la Concepció
08/11 Tasta’M de fruits de tardor, al mercat de Montserrat
Fires
3r Petit Mercat de Mercats, al mercat de Provençals, els dies 16 i 17 de maig
14è Mercat de Mercats, a la pl. de les Glòries Catalanes, del 17 al 19 d’octubre
La iniciativa Tasta’M posa en valor els mercats com a proveïdors de productes de temporada que fomenten els hàbits alimentaris saludables i que dinamitzen els barris. Durant un matí s’ofereixen degustacions de productes del territori en un dia festiu amb música.
Els dies 16 i 17 de maig el mercat de Provençals acollirà la tercera edició del Petit Mercat de Mercats que té com a objectiu fomentar l’alimentació de proximitat i de qualitat. Xerrades, showcookings amb reconeguts xefs, tallers, animacions infantils, música en directe i tapes i cuina de mercat.
La catorzena edició de la Fira Mercat de Mercats tindrà lloc del 17 al 19 d’octubre a la pl. de les Glòries Catalanes. Es tracta de la gran festa dels mercats de Barcelona, un espai de trobada i de transmissió de la cultura gastronòmica del país de la mà de comerciants dels mercats, xefs i prescriptors.
La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), i la Generalitat de Catalunya.