Armariets refrigerats al Mercat de Provençals

29/12/2021 - 14:47 h

Comerç. Prova pilot d'un nou sistema que permet comprar al mercat per internet i recollir la compra en una petita nevera que s'obre a través d'una aplicació.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), ha iniciat la instal·lació d’armariets refrigerats en els Mercats Municipals de la ciutat. Aquests propers dies entraran en funcionament els primers que s’han instal·lat, com a prova pilot, a sis mercats de la ciutat i a quatre aparcaments de B:SM vinculats amb els mercats.

El Mercat de Provençals estrena un nou punt de recollida de comandes fins i tot quan els paradistes i el mercat és tancat. Es fa a través d’uns armariets refrigerats entre 2 i 8 graus, amb compartiments individuals i interfície digital.

Aquesta nova iniciativa es gestiona mitjançant un portal web de reserves on els comerciants o els serveis d’enviament reserven els armariets. Les franges de recollida de comandes són: matins de 10 a 14.30 h, i tardes de 15 a 21 h, de dilluns a dissabte. 

La mateixa aplicació comunica automàticament els diferents estats del cicle de vida d’una comanda. El missatge inclou l’armariet de lliurament, la data i la franja horària; els codis de recollida i de dipòsit; i l’estat de la comanda. Totes les comunicacions s’envien per correu electrònic i, quan es realitza el dipòsit d’una comanda, també s’envia un SMS al client amb el codi de recollida.

A més, les instal·lacions compten amb un servei d’atenció personalitzada operatiu de dilluns a divendres de 9 a 21 h i dissabtes de 9 a 15 h.

Aquests punts de recollida click & collect complementen els serveis d’enviament a domicili, que han jugat un rol tan important durant la pandèmia, així com el creixent nombre de comandes que gestionen tant comerciants com mercats a través dels canals digitals.

Els mercats inclosos en aquesta prova pilot són Ninot, Sants, Llibertat, Concepció, Lesseps i Provençals; i els aparcaments BS:M són els de La Boqueria, Sant Antoni, Sagrada Família i Guinardó. La voluntat del govern municipal seria la de poder disposar d’aquestes instal·lacions a tots els mercats de la xarxa municipal. 

A més, l’Ajuntament de Barcelona té previst posar en marxa a la primavera el Marketplace dels Mercats de la ciutat, una plataforma de venda online comuna de les parades d’aquests equipaments.