El Besòs i el Maresme som totes i tots, i cuidem el barri perquè és nostre

15/03/2023 - 13:53 h

medi ambient i sostenibilitat. Sota el lema "El barri és teu. Cuida'l" es posa en marxa una campanya al Besòs i el Maresme per sensibilitzar les persones que en gaudeixen sobre la cultura dels residus i enfortir-ne la convivència.

Sota el lema "El barri és teu. Cuida'l" es posa en marxa una campanya al Besòs i el Maresme per sensibilitzar les persones que gaudeixen del barri en la cultura del manteniment de l'espai públic i dels costums per una bona convivència

La campanya “El barri és teu. Cuida’l” es posa en marxa per millorar l’ús l’espai públic al barri del Besòs i el Maresme des de dues vessants molt rellevants, com ho són el manteniment de l’espai públic per una banda, i la convivència veïnal per una altra.

Manteniment de l’espai públic

Per tal de treballar la cultura dels residus al barri, es duran a terme accions relacionades amb la sensibilització i coresponsabilitat entorn la neteja. És el cas de l’elaboració d’una guia de bones pràctiques de neteja i reciclatge, en el marc de la campanya que ja està en marxa Cuidem Barcelona. També està previst fer arribar aquest missatge al comerç i centres de culte així com als centres escolars i de lleure.

Es farà pedagogia sobre la correcta separació de residus des de l’origen i s’implementaran mesures que afavoreixin la prevenció i la recollida selectiva de residus. En aquest sentit, es proposa incentivar l’ús de la bossa d’escombraries petita, la creació de grups d’informadors i informadores i formar a través dels vídeos realitzats per la comissió veïnal Barri Net.

Convivència veïnal

El focus també es posarà en l’enfortiment de la convivència a través d’accions de sensibilització i coresponsabilitat en relació a problemàtiques amb l’ús intensiu de l’espai públic. En paral·lel s’impulsaran millores en l’àmbit esportiu, per tal d’afavorir que reverteixin les dinàmiques poc cíviques que es donen en l’actualitat en alguns punts del barri.

Es contractaran brigades de neteja i de pintura específiques per al barri a través del programa Treball als barris i s’establiran protocols per substituir les sancions per accions comunitàries de manera àgil i efectiva en coordinació amb la Guàrdia Urbana.

Es facilitaran també iniciatives comunitàries per recuperar els usos de l’espai públic, com ara la festa comunitària Residu 0, el projecte d’enjardinament comunitari o un nou programa cultural i educatiu al carrer impulsat des del Centre Cívic del Besòs i el Maresme. Per últim també es promouran accions culturals sensibilitzadores sobre la necessitat d’autocura, de salut, de prevenció i de convivència.