Set centres educatius més de Sant Martí milloraran el seu confort tèrmic
El pla Clima Escola Barcelona avança amb la climatització de 7 nous centres educatius del districte. Aquestes escoles se sumen a les altres 7 escoles incloses en la primera fase i que aquest mes d'octubre posaran en funcionament els equips de climatització instal·lats.
Residència de Laura Zuccaro a l'Escola Miralletes en el marc del programa Espais C
Comença la segona fase del pla Clima Escola Barcelona amb la climatització de 30 centres educatius a la ciutat. Concretament, al districte de Sant Martí s’actuarà a les escoles Dovella, l’Arenal de Llevant, Concepción Arenal, Miralletes, Rambleta del Clot, Prim i Les Acàcies.
Les actuacions inclouen la instal·lació de sistemes d’aerotèrmia, màquines de renovació d’aire i plaques fotovoltaiques, que subministraran part de l’energia necessària.
Els treballs es faran al llarg de l’any 2025 i durant les vacances per minimitzar l’impacte en l’activitat docent. La inversió és de 17,7 milions d’euros i estan finançats amb la recaptació de l’impost turístic.
Així doncs el curs escolar 2025-2026 un total de 9.401 alumnes faran classe en centres completament climatitzats amb maquinària per refrigerar les aules i els espais comuns durant els mesos de calor i per escalfar-los de manera més eficient i sostenible a l’hivern.
Aquests alumnes se sumaran als 8.373 alumnes de 24 escoles beneficiats en la primera fase, de manera que s’arribarà a un total de 17.774 estudiants amb climatització sostenible a les aules.
A Sant Martí les escoles que s’han climatitzat en la primera fase han estat Fluvià, La Mar Bella, L’Arc de Sant Martí, Pere IV, Provençals, Sant Martí i La Llacuna del Poblenou. La posada en marxa dels equips a tots els centres es farà efectiva aquest mes d’octubre.
Objectiu: climatitzar totes les escoles públiques de la ciutat
El pla Clima Escola Barcelona, a través del Consorci d’Educació de Barcelona, preveu climatitzar 170 centres educatius a la ciutat fins al 2029, amb un pressupost de 100 milions d’euros finançat amb els ingressos de l’impost turístic.
L’objectiu és millorar la qualitat de l’aire interior i el confort tèrmic de les escoles durant tot l’any, de manera que es garanteixin espais adequats i confortables per a 55.000 alumnes. A més, es preveu la instal·lació de 30.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques per descarbonitzar progressivament els espais.