Continguts per mes

Ahir, diumenge 16 de gener, va ser el Dia Internacional de la Croqueta! Una tapa que agrada a tothom, petits i grans. Ja tenim l’excusa perfecta per menjar-ne totes les que vulguem! Nosaltres volem celebrar l’efemèride d'aquest plat tant i tant deliciós explicant-vos algunes de les seves curiositats. Primer de tot, per què un dia per a la croqueta? Doncs bé, l’origen d... Seguir llegint
Avui, 13 de gener, se celebra el Dia Internacional Sense Gluten. Aquesta festivitat es commemora des de l'any 2014 per crear consciència a la societat sobre les dietes sense gluten. Per celebrar-lo, us proposem tres receptes delicioses de la mà de tres influencers gastronòmics especialitzats en la cuina sense gluten. En primer lloc, @aletemporini ens duu una recepta d'allò més... Seguir llegint
 Sabies que llancem un de cada tres aliments que produïm, un terç de la producció? Són dades d’Espigoladors, una fundació que treballa per l’aprofitament alimentari de manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.   Durant la darrera edició de Mercat de Mercats, ens van explicar que és important anar a comprar amb els cinc sentits. I és que a la... Seguir llegint
El proveïment d’aliments per als habitants sempre ha estat una preocupació per a les ciutats. Barcelona compta ara amb una àmplia xarxa de mercats municipals i, juntament amb Mercabarna, són claus en l’alimentació de la ciutat, però com hem arribat fins aquí? Aquesta és la qüestió central de l’exposició del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) titulada ‘Alimentar... Seguir llegint
Qui no s’ha trobat, en un moment o altre, amb una digestió pesada? Les digestions són un procés que el nostre cos fa a diari per absorbir l’energia dels aliments que mengem. Si tot va bé, ni ens n’adonem però quan hi ha algun problema o desregulació és quan apareixen malestars d’estómac, incomoditat, inflamació i, a vegades, algun dolor. En aquests casos, visitar... Seguir llegint
Passat Nadal i cap d’any, tot s’enfoca cap a l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient i, gastronòmicament parlant, el que toca preparar o encarregar és el tradicional tortell de Reis. El clàssic és el tortell de massapà amb fruita confitada tot i que també se’n fan de nata, de crema, de trufa o algun de més original. És el cas del tortell que podem trobar... Seguir llegint