• 2 cullerades d'oli d'oliva
• 1 ceba petita
• 1 porro
• 2 grans d'all
• 700 g de tomàquet madur
• 850 ml de brou de pollastre
• 2 culleradetes de concentrat de tomàquet
• Sal
• Pebre negre
• Sucre
• ½ pa de xapata
• 12 fulles d'alfàbrega
• Oli d'oliva extra verge
Escalfarem l'oli en un cassó gran. Hi afegirem la ceba, el porro i els alls. Courem aquests ingredients a foc lent, fins que estiguin tous.
Posarem els tomàquets en un bol i els cobrirem amb aigua bullint. Ho deixarem reposar durant un minut. Escorrerem els tomàquets i els cobrirem amb aigua freda. De nou, els deixarem reposar 1 minut. A continuació, pelarem els tomàquets, els tallarem a trossets i els incorporarem a la barreja de ceba, porro i all. Afegirem el brou de pollastre, el concentrat de tomàquet, la sal i el pebre. També podem afegir un pessic de sucre. Això ens ajudarà a realçar el sabor del tomàquet. Durem la mescla a ebullició, cobrirem el cassó amb una tapadora i courem a foc lent durant 30 minuts.
Tallarem el pa en trossos i el posarem en els diferents plats de sopa amb els quals servirem la sopa.
Finalment, afegirem l'alfàbrega i abocarem la sopa sobre el pa. Abans de servir, podem ruixar la sopa amb una petita quantitat d'oli d'oliva extra verge.
Afegeix un comentari