- 1 ànec sencer
- 4 peres blanquilla o d’aigua
- Aigua
- Verdures de brou (api, xirivia...)
- 2 pastanagues
- 1 cabeça d’alls i 2 cebes
- 1 rajolí de brandi o conyac
- Herbes aromàtiques i canyella en branca
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
- Compreu un ànec especejat a la parada d’aviram del mercat.
- Feu-ne un brou amb el coll i el pedrer i unes quantes verdures. Reserveu-ho.
- Salpebreu l’ànec i daureu-lo amb poc oli, ben calent, en una cassola de fang.
- Tot seguit, afegiu-hi els alls, les cebes i les pastanagues, tot ben pelat i tallat a trossos ben grossos.
- Després, aboqueu-hi el destil·lat, les herbes, la canyella i el brou. Deixeu-ho coure a foc moderat durant 30 minuts.
- Mentrestant, peleu les peres, traieu-ne el cor i trossegeu-les. Podeu afegir-les al guisat directament, 15 minuts abans de treure’l del foc, o fer-ne una compota d’acompanyament en una paella, amb mantega i oli, remenant-les i aixafant-les amb una forquilla fins aconseguir-ne la textura.
Afegeix un comentari