• Arròs
• 2 llamàntols
Pel sofregit:
• 1 ceba
• 2 tomàquet canari
• All
• Julivert
• 1 culleradeta de pebre vermell dolç
• Vi blanc
• Oli oliva
• Sal
Pel brou de peix:
• Peix de roca
• Ceba
• Porro
• Pastanaga
• Alls
• Api
• Vi blanc
• Aigua mineral
Començarem pel litre i mig de brou de peix que necessitarem: en una olla amb aigua freda, posarem a bullir el peix de roca ben net i les verdures pelades. Quan arrenqui el bull, el desescumarem i el deixarem bullir mitja hora més. Finalment, el colarem i el reservarem calent.
A continuació, en una cassola amb oli farem el sofregit ben confitat amb la ceba, el tomàquet, l'all i el julivert, tot ben trinxat. Hi afegirem el pebre vermell i el vi blanc, que deixarem reduir.
Mentrestant, tallarem el llamàntol. S'ha de fer amb l'animal viu, però si us fa angúnia, el podeu passar un moment pel congelador: es queda endormiscat i és més fàcil manipular-lo.
Un cop el llamàntol a punt i el vi reduit, hi afegirem el brou de peix i, quan arrenqui a bullir, l'arròs i el llamàntol a trossos. Ho deixarem bullir 12 minuts i apagarem el foc, perquè s'acabi de fer a l'olla.
Afegeix un comentari