• ½ pollastre
• 1 Ceba
• Farina
• Llet
• Sal
Bullirem el mig pollastre tallat a quarts. Un cop bullit, el separarem dels ossos, el ficarem a la picadora per picar-lo ben fi i el reservarem. Després picarem la ceba i la sofregirem a la paella per començar a fer la pasta de les croquetes.
Quan la ceba sigui transparent, hi afegirem el pollastre i ho remenarem bé perquè els dos ingredients es barregin. Ho acabarem de lligar amb una cullerada de farina. Finalment hi afegirem un raig de llet i remenarem fins que ens quedi una pasta compacta però fàcil de treballar.
Deixarem refredar la pasta en un plat i la tallarem a bandes longitudinals amb un ganivet. Agafarem una d'aquestes bandes i les farem rodolar sobre el marbre net de la cuina fins que ens quedi ben cilíndrica. Aleshores anirem tallant les croquetes, els donarem forma, les passarem per ou i pa ratllat i les fregirem en una paella a poc foc.
Les haurem d’anar punxant mentre es van fregint per evitar que es trenquin o s'obrin. Quan estiguin ben daurades, les posarem en un plat amb paper de cuina perquè deixi anar l'excés d'oli.
Afegeix un comentari