100 g de flocs de civada
100 g de mantega
60 g de sucre mascavat
50 g de farina de civada
40 g de figues seques
20 g de nous
100 g de xocolata negra (en trossets petits)
1 ou
1 culleradeta d'impulsor
Sal
1. Tallem les figues seques i les nous a mida petita i les fiquem a un bol.
2. Posem els 100g de mantega en un cassó a foc lent i esperem que es desfaci, sense tocar-la gaire.
3. Un cop estigui desfeta, la mantega tindrà una part blanquinosa a sota i una daurada més líquida a sobre. És en aquest moment quan aturem el foc.
4. Aboquem uns 60ml de la part daurada i líquida dins d'un recipient, amb cura de no fer caure la part blanca.
5. En un bol, barregem un ou i 60 g de sucre mascavat. A continuació, hi aboquem la mantega clarificada.
6. Afegim la farina de civada, els flocs de civada, un pessic de sal i una culleradeta d'impulsor. Ho barregem bé fins que ens quedi uniforme.
7. Un cop tenim la massa, la mesclem amb les figues i les nous, o bé amb la xocolata. Podem escollir quin acompanyament hi posem.
8. Amb les mans untades d'oli, fem boletes i les posem a la safata de forn. Aquesta pot tenir una base de silicona perforada o estar coberta amb paper sulfurat.
9. És important deixar espai entre les boletes, ja que creixeran. Les aixafem lleument amb les mans i les enfornem 20 minuts a 180ºC.
10. Un cop les desenfornem, les deixem a sobre d'una reixeta per tal que es refredin.
Afegeix un comentari