• 4 guatlles netes i desossades
• 300 g de foie gras
• 50 g de tòfona
• Sal i pebre negre mòlt
Per a la massa:
• 300 g de farina de blat
• 160 g de greix d'ànec molt fred
• Sal
Per a la salsa:
• 15 cl de brou d'ànec
• 50 g de tòfona
• Un got de vi de Madeira
• Sal i pebre negre mòlt
Prepararem la massa per als sarcòfags: barrejarem bé els ingredients i deixarem la massa resultant a la nevera durant una hora. Després l'estirarem fins deixar-la ben fina i passarem a fer els sarcòrfags, amb l'ajuda de motllos especials o, si no en trobem, les llaunes rectangulars que serveixen per fer blocs de foie.
Quan els tinguem folrats amb la massa, netejarem i trossejarem el foie i n'omplirem les guatlles, prèviament salpebrades. Hi afegirem unes làmines de tòfona i tornarem a refer l'ocell, lligant-li les potes perquè no es desmunti durant la cocció.
Posarem una guatlla a cada sarcòfag i la taparem amb uns rectangles fets amb la massa que ens ha sobrat. Amb un ganivet farem una petita xemeneia a la part superior del sarcòfag i l'enfornarem durant 20 minuts a 180 graus.
Mentrestant prepararem la salsa a partir de la reducció del brou d'ànec al qual haurem afegit la tòfona picada i el vi de Madeira. Quan estigui a punt, la salpebrarem i l'afegirem als sarcòfags.
Afegeix un comentari