• 500 g de lluç
• 1 porro, 1 ceba i 1 pastanaga
• 1 ramet d’herbes (julivert, farigola i llorer
• 1 ou
• 200 ml de nata líquida
• 1/4 litre d'oli
• Nou moscada
• 8 talls de pa torrat
Farem un brou amb mig litre d'aigua, el porro, la ceba i la pastanaga tallada a trossos, el ramet d'herbes, sal i pebre. Que bulli 10 minuts i després el deixarem refredar.
Posarem el peix, net de pell i espines, al brou i el tornarem a fer bullir. Apagarem el foc i el deixarem reposar 10 minuts més abans d'escórrel i passar-lo per la batedora.
Farem una maionesa amb l'ou i l'oli i li afegirem la nata, ben batuda. Barrejarem el peix amb la maionesa i li afegirem un polsim de nou moscada. Ho ficarem a la nevera perquè es refredi.
A l'hora de servir-lo, li posarem les llesques de pa torrat al voltant, i ho acompanyarem amb cogombrets, cebetes i tàperes picades .
Afegeix un comentari