• 2 kg de Musclos
• 1 vaset de vermut blanc
• 3 fulles de llorer
• 1 ceba
• 4 tomàquets pera
• 2 grills d'all
• 1 c/s de farina
• 1 c/s de pebre vermell dolç
• Oli d'oliva
Per la picada:
• Julivert
• 2 grills d’all
• 6-8 ametlles torrades
• 1 llesca de pa
Rentem els musclos i els fiquem a una cassola amb el vermut blanc i el llorer.
Tapem la cassola i els deixem coure fins que s'obrin amb el vapor.
Quan estiguin tots oberts, colem el brou de la cocció i reservem.
Pelemel grills d'all i la ceba i ho triturem tot junt amb la picadora.
Triturem els tomàquets, partits per la meitat, iels passem pel colador amb l’ajutd’un cullerot, per desfer-nos de pells i llavors. Reservem.
A una paella ample, amb una mica d'oli, sofregim la ceba picada amb els alls. Quan estigui daurada, afegim el tomàquet i el deixem coure uns minuts, fins que el tomàquet perdi l’aigua i ens quedi un sofregit espès.
Mentrestant, fem la picada: en una paella fregim els grills d’all pelats, les atmelles i el pa. Ho introduïm a un vas amb el julivert i una mica del brou dels musclos. Triturem.
Afegim al sofregit una cullerada de farina i una mica de pebre vermell i barregem bé.
Ara incorporem la picada, barregem i afegim els musclos bullits. Remenem perquè la salsa s’integri en els musclos.
Servim de seguida.
UNA RECEPTA ELABORADA PER LA XEF MARTA CODINA DE 'FRESAS CON MARTA' DINS ELS TALLERS DE CUINA D'ESTIU DEL MERCAT DE LA GUINEUETA
Afegeix un comentari