1 bitxo petit
1 gra d’all
4 cullerades
soperes d’oli d’oliva
4 tomàquets madurs
2 cebes
Mitjanes
3 kg de musclos mediterranis.
Aixafar l’all en una paella i deixar-lo daurar a foc lent junt amb un bitxo petit fi ns que tot plegat quedi ben fregit. Afegir les cebes ratllades i després els tomàquets, també ratllats. Mentrestant, posar els musclos nets en una cassola amb 2-3 dits d’aigua, al foc. Tapar la cassola i deixar que es facin al vapor, durant uns minuts. Un cop oberts, els reservem. Guardem l’aigua de la cocció i l’afegim al sofregit, sense sal.
Quan el condiment és al seu punt (ni massa espès, ni massa clar), ho barregem amb els musclos.
Recepta elaborades pel Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT- UB
En col·laboració amb Gremi de Peixeters de Catalunya i Marisc del Delta de l'Ebre
Afegeix un comentari