Per a la pasta:
• 200 g de farina
• 2 culleradetes d’oli
• Aigua
• Sal
Per al farcit:
• 800 g de carbassó
• 1 ceba grossa
• 80 g d’arròs
• Un got i mig de llet
• 2 ous
• 60 g de formatge parmesà ratllat
• Oli
• sal
Netejarem els carbassons i els tallarem a trossos petits i farem la ceba a làmines. Ho sofregirem tot en una paella amb 5 cullerades d’oli durant 15 minuts.
Courem l’arròs amb la llet fins que aquesta s’hagi evaporat. En una cassola gran posarem els carbassons, l’arròs, el parmesà ratllat i els ous. Ho salarem i ho barrejarem tot bé.
Amassarem la farina amb l’oli, la sal i l’aigua necessària perquè ens quedi una pasta tova i elàstica, o sigui que no la treballarem gaire.
Dividirem la massa en dues parts i l’aplanarem amb un corró fins que ens quedin dues làmines ben fines. Amb una folrarem el fons i els costats d’una plata rodona prèviament greixada. Hi afegirem el farcit de carbassons i ho taparem amb la segona làmina de pasta.
Unirem les vores de les dues làmines, decorarem la superfície amb retalls de massa en forma de flors i fulles i ho pintarem tot bé amb ou. Foradarem la superfície amb les punxes d’una forquilla i ho courem al forn fins que tingui un color daurat.
Afegeix un comentari