• 125 gr de farina
• 75 gr de mantega
• 50 gr de sucre
• 1 pot de ½ k de préssecs en almívar
Per a la crema:
• ¼ litre de llet
• 2 rovells d'ou
• 2 cullerades de sucre i 2 de farina de blat de moro
• 1 llimona
Batrem el sucre i la mantega fins que ens quedi una barreja esponjosa a la qual afegirem la farina passada pel tamís. Ho amassarem una mica fins que ens quedi una massa suau.
Posarem farina sobre els fogons i amb el corró hi estendrem la massa per sobre. Després la traspassarem a un motllo rectangular que courem al forn, preescalfat, durant uns vint minuts (180-200 graus).
Mentrestant, en un cassó que tindrem al bany maria hi escalfarem la llet, el sucre i la pell de la llimona. Desfarem la farina de blat de moro amb una mica de llet freda i hi afegirem els rovells d'ou. Ho barrejarem bé i ho abocarem dins la llet calenta. Cal que es cogui fins que quedi una crema espessa que després colarem i reservarem.
L'últim pas abans de muntar el pastís és treure l'almívar dels préssecs i fer-ne una reducció, a foc suau, fins que només ens en quedi una quarta part.
Finalment, cobrirem la superfície del pastís amb la crema i hi posarem a sobre els préssecs, tallats en grills. Ho regarem tot amb l'almívar i ho tornarem a posar al forn uns 10 minuts més.
Esperarem que es refredi abans de treure'l del motllo.
Afegeix un comentari