• 500 g de patates de platillo
• 75 g d’allioli
• 75 gr de salsa brava
• Sal
Per a la salsa brava:
• 16 g de nyora seca
• 350 g de ceba seca
• 240 g de tomàquet fregit
• 50 g d’oli de bitxo
• Sucre
Per a l’oli de bitxo:
• 1 g de pebre en gra
• 25 g de caiena sencera
• 1 g pebre vermell dolç
• 1 g pebre vermell picant
• 1 g de caiena en pols
• 250 g d’oli de gira-sol
Rentarem les patates, totes de la mateixa mida, i les courem amb aigua freda i sal, a foc mig. Quan gairebé estiguin les escorrerem i reservarem.
Les tallarem per la meitat i les fregirem fins que estiguin rosses. Les emplatarem en un bol, les salarem amb maldon i i abocarem per sobre l’allioli i la salsa brava.
Per fer la salsa brava, sofregirem la ceba amb les nyores, hi afegirem el tomàquet fregit i que cogui una mica. Hi afegirem una mica de kètxup, sucre i rectificarem de sal. Ho passarem pel passapurés i hi afegirem l’oli de bitxo.
Per fer l’oli de bitxo, infusionarem el pebre en gra amb la caiena a l’oli escalfat lleugerament. Hi afegirem els pebres vermells i ho passarem per la batedora. Ho deixarem reposar, tapat, durant 4 o 5 hores i després ho colarem ben fi.
RECEPTA DEL RESTAURANT AVALON. ÉS UNA DE LES TAPES DE MERCAT DE MERCATS 2013
Afegeix un comentari