• Peix sencer (lluç, llobarro, orada, besuc...)
• 1 ceba
• 3 patates
• 3 tomàquets
• Vi blanc
• Pebre negre mòlt
• Sal
• Oli d'oliva verge
En una plata de forn amb oli calent hi posarem primer la ceba, tallada a juliana, i quan estigui una mica cuita, les patates, tallades a rodelles primes i, finalment, els tomàquets tallats a quarts.
Ho salpebrarem, hi tirarem el vi i l'enfornarem per fer-ne la reducció. Quan les patates comencin a estar toves hi afegirem el peix, escatat i salpebrat. El col·locarem sobre les verdures i l'enfornarem. Cal anar-lo regant de tant en tant amb el suc fins que sigui cuit. El servirem a talls, acompanyat de les verdures.
Aquesta proposta porta una base de verdures –a la qual n'hi podeu afegir d'altres, com ara pebrots, alls, fonoll, etc.- però si el voleu fer sol, només amanit amb oli, us quedarà igual de gustós.
Afegeix un comentari