• 4 peres conferència
• 1 got de vi blanc
• 1 got d’aigua
• 2 cullerades de sucre
• 1 branca de canyella
• canyella en pols
Pelem les peres conservant-ne la cua.
Posem al foc l’aigua i el vi amb el sucre.
Quan comenci a bullir hi posem, amb cura, les peres i la branca de canyella. (Si volem evitar que es tombin les tallem una mica per la base per tal que quedin planes i tinguin així més estabilitat.)
Deixem bullir uns 30 minuts.
Les retirem i deixem que redueixi el líquid a foc viu uns 15 minuts, fins que ens quedi un xarop.
Les banyem amb aquest xarop i espolsem per sobre una mica de canyella.
Variants: Habitualment es fa servir vi negre.
N’hi ha que posen pell de taronja a la cocció.
Es poden acompanyar de nata o una mica de gelat.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI CUINA'M
Afegeix un comentari