• 2 sèpies mitjanes o una gran
• 4 patates mitjanes
• 2 tomàquets
• 1 ceba
• 50 g de pèsols
• 1 vas de fumet de peix
• 1 grapat d’avellanes
• 1 llesca de pa fregit
• 1 gra d’all i una branqueta de julivert
• 1 copa de vi blanc
Picarem els tomàquets i la ceba i en farem un sofregit. Hi afegirem la sèpia, a talls petits, i ho remenarem bé. Hi afegirem el vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcohol. Després hi afegirem el fumet de peix i ho deixarem coure, 15 minuts, a foc baix.
Mentrestant, pelarem les patates, les tallarem trencant-les perquè deixin anar el midó i les fregirem, sense que s’acabin de coure. Les deixarem escórrer en un plat amb un paper de cuina i les afegirem a la cassola de la sèpia. Hi afegirem també els pèsols. Deixarem que es vagi coent fins que les patates estiguin toves.
En un morter, picarem el gra d’all, la llesca de pa fregit i el grapat d’avellanes. Ho deixatarem amb unes cullerades del suc de coure la sèpia i ho afegirem a la cassola quan faltin cinc minuts per apagar el foc.
Només faltarà picar ben petit el julivert i afegir-lo també a la cassola, amb el foc ja apagat.
Afegeix un comentari