• Un paquet de sèmola de cuscús
• 40 fulles de menta
• 1 llimona
• Una ceba tendra gran
• 3 tomàquets
• 1 cogombre
• 1 pebrot verd i ½ vermell
• 150 g d'olives negres (Aragó)
• Oli d'oliva
• Sal i pebre
Posarem la sèmola de cuscús en un recipient amb una base ample i li abocarem la mateixa quantitat d'aigua bullida (amb un raig d'oli d'oliva i sal) que la de sèmola que tenim. Ho deixarem reposar uns 5 minuts perquè el cuscús s'infli.
El remenarem després amb l'ajuda d'una forquilla i el posarem a foc lent perquè es vagi evaporant l'aigua, sempre controlant que no es cremi la sèmola. El cuscús ha de quedar separat i sec.
El deixarem a temperatura ambient perquè es refredi. Rectificarem de sal, hi posarem pebre i el suc de la llimona i un bon raig d'oli d'oliva. Hi afegirem les fulles de menta tallades petites, les verdures i les olives negres trossejades molt petites.
Quan anem a portar-ho a taula, hi abocarem el tomàquet, rectificarem d'oli, sal i llimona al gust, ho barrejarem tot bé i ho adornarem amb unes fulles de menta al centre i algunes olives negres senceres.
Afegeix un comentari