180g d’ous
75g de farina
15g de cacau en pols
90g + 50g de sucre
350g + 150g de nata del 35% MG
150g + 150g de xocolata
2 fulles de gelatina
75g de mantega
Pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Muntar les clares amb la meitat del sucre. Reservar.
Muntar els rovells amb la resta del sucre. Incorporar la farina i el cacau tamisats als rovells, intercalant amb les clares, acabant sempre amb les clares.
Estirar la massa amb l’ajuda d’una màniga pastissera sobre un paper de forn. Coure-ho 5-10 minuts a 200º.
Cremós de xocolata:
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar la nata fins que bulli i fondre-hi la gelatina escorreguda. Incorporar la xocolata i el sucre. Reservar-ho 12 hores a la nevera.
Muntar-ho amb unes varetes elèctriques.
Escalfar la nata i abocar-la sobre la xocolata i la mantega. Barrejar bé fins que quedi homogeni.
Muntatge:
Mullar el pa de pessic amb almívar (aigua i sucre a parts iguals). Farcir-lo amb el cremós de xocolata i enrotllar-lo. Tallar un trosset per simular la branca i congelar-ho tot.
Repartir la trufa de xocolata per sobre el tronc, enganxar-hi la branca i ratllar la superfície simulant l’escorça. Decorar-ho amb unes cireres confitades, unes fulles de menta i sucre en pols.
Recepta cedida per Gemma Clofent.
Afegeix un comentari