Continguts per mes

Anar al mercat és des de sempre tot un ritual social: posar-se el dia amb veïns i veïnes, parlar amb els paradistes o aprofitar per prendre un cafè amb algun conegut. Els mercats contribueixen a la vitalitat d'un barri i els comerços de proximitat, tant del mateix mercat com del voltant, són un punt de referència als barris, generen interacció social entre veïns i aporten activitat a l'... Seguir llegint
Són diverses les raons per les quals trobem joves darrere parades dels mercats de Barcelona. N’hem volgut conèixer algunes històries. En Pere Leyva, de 34 anys, en fa uns 14 que treballa a la parada dels seus pares Leyva Peixaters del Mercat de Sants. Ha estat sempre vinculat al negoci familiar. Quan era més jove, als matins ajudava a la parada i a les tardes estudiava per ser... Seguir llegint
S’acosta Nadal i els comerços ja es van omplint dels dolços típics d’aquestes festes. Un d’ells, originari d’Itàlia, és el panettone, i a la parada Gourmet Italià, del Mercat de Lesseps, en podeu trobar de tots els sabors imaginables! La Pia ens ha donat una càlida benvinguda a la seva parada per explicar-nos l’origen i les curiositats del panettone, un dolç fet... Seguir llegint
Encara que aparentment no ho pugui semblar, la carabassa és un aliment d’allò més versàtil i, per suposat, deliciós!Si tens dubtes sobre quins plats pots elaborar a base de carabassa, no us perdeu aquest post! Portem les millors receptes de la mà de la influencer gastronòmica Chloé Sucrée (@beingbiotiful).Durant la Fira Mercat de Mercats d’enguany, la Chloé Sucrée va preparar tres... Seguir llegint
Acabar la setmana amb un tast de vins maridat amb productes dels mercats... Què més es pot demanar? Mercats amb D.O. ens proposa un pla de divendres excepcional al Mercat del Ninot!   A la sessió d'avui, la segona d'aquest any, ens hem traslladat al cor del Priorat amb la Denominació d'Origen Montsant, que just aquest mes de novembre compleix vint anys. Aquesta D.O. ens... Seguir llegint
Ai, el pa… Què faríem sense ell? En mengem quasi cada dia, ja siguin entrepans, per picar, per escurar el plat… Però, heu provat mai de fer-vos-el a casa? És molt fàcil! L’Antonio León, del forn L’Eixample del Mercat de la Concepció, ens explica com. Ens caldrà: - 500 grams de farina panificable - 300-320 grams d’aigua - 1 cullerada de sal (10 grams) - 10... Seguir llegint
En el sector de la nutrició poques expressions sonen més convincents que “dieta mediterrània”: només anomenant-la pot evocar al consumidor una bona vibra nutricional inigualable.  No obstant això, la dieta mediterrània és un estil de vida, un patró alimentari no només lligat a la forma d'alimentar-se, sinó també a altres elements de la vida diària, com l'activitat... Seguir llegint
El programa ‘El vermut de Llucià Ferrer’, de ràdio Flaixbac, ha visitat avui el mercat de Sant Antoni. Màxim Lòpez, gerent de l’Institut Municipal de Mercats, ha apropat als oients al projecte ‘Comerç verd’, que posa de manifest el que sempre han ofert els mercats: producte local, ecològic i de proximitat. “El nostre objectiu és promoure el coneixement sobre el... Seguir llegint
S’acaba l’any i arriba el fred. Les famílies es retroben i tornen els grans àpats. I el que no pot faltar mai: el brou de pollastre! Calentó, nutritiu i deliciós, sempre el trobem a les nostres taules.  És un plat molt senzill, i és molt personalitzable! Tret dels ingredients principals, cadascú ho pot fer a la seva manera, experimentant i creant noves receptes! Bernat Albet... Seguir llegint
La fira Mercat de Mercats va ser el passat mes d’octubre, durant tres dies, el punt de trobada de la gastronomia de proximitat i sostenible, un esdeveniment que va tenir també un vessant social. En el marc de la fira, voluntaris de la Fundació Pare Manel van ser presents a l’última jornada per convidar a totes les parades i comerços participants a col·laborar i donar els... Seguir llegint

Pàgines