Avui, 20 de gener, celebrem el Dia Internacional dels Amants del Formatge. Aprofitant l'avinentesa, us volem explicar algunes curiositats que resulten interessants d’aquest aliment tan estimat. El formatge és un dels principals productes ramaders del món. Les múltiples propietats i característiques que el defineixen, així com la immensa varietat de formatges existents, fa... Seguir llegint
Avui, 16 de gener, celebrem el Dia Internacional de la Croqueta, un dels aliments que desperta més passions entre els amants de la gastronomia. I és que, coneixeu alguna persona a la qual no li agradin les croquetes? Amb la varietat de gustos que existeixen, segur que hi haurà algun que farà llepar-se els bigotis als nostres convidats. Les més comunes són les de pernil o de rostit, però també... Seguir llegint
Avui us animem a cuinar una recepta molt saludable i senzilla d’elaborar. La crema de nyàmeres del segon volum de la guia-receptari “Temps de mercats”, de Carme Gasull. La nyàmera és un aliment que, per la seva composició i característiques, ens aporta poques calories i una bona proporció de fibra. Ingredients (per a 4 persones):500 g de nyàmeres1 o 2... Seguir llegint
Només queden dos dies pel Dia de Reis, i com cada 6 de gener, toca menjar tortell! Avui ens endinsem en el Forn de Sant Tirs del Mercat de l’Abaceria per conèixer les seves especialitats per aquesta diada. En Salvador del Cerro, el responsable del forn, que va aterrar al mercat fa 10 anys, ens explica que tenen tant el clàssic de massapà com els farcits de nata, crema o trufa. “... Seguir llegint