Barcelona estrenarà el nou mercat dels Encants

Amb més de 35.000 metres quadrats i 281 parades i botigues, la nova ubicació dels Encants ja està a punt per obrir portes el proper 25 de setembre.

21/09/2013

Mercat dels Encants

Amb més de 35.000 metres quadrats i 281 parades i botigues, la nova ubicació dels Encants ja està a punt per obrir portes el proper 25 de setembre.

Un total de 283 negocis dels 302 que hi ha actualment tindran continuïtat al nou espai que, a més, ampliarà l'horari. Tot i obrir els mateixos dies de la setmana, dilluns, dimecres, divendres i dissabte, el nou mercat no tancarà fins a les vuit de la tarda. Els últims anys el servei acabava a les cinc de la tarda.
També està previst que obri alguns diumenges i festius al llarg de l'any. Una altra de les novetats és que també hi haurà activitats culturals i lúdiques, a més d'ofertes comercials en forma de fires temàtiques.

Prop de 90.000 persones compren setmanalment al mercat, que genera 700 llocs de treball. Amb les noves instal·lacions i l'ampliació d'horari s'espera atreure més ciutadans i que augmentin els llocs de feina.

Una instal·lació singular

El nou mercat, dissenyat per Fermín Vázquez, s'ha concebut com una plaça oberta que aprofita els desnivells dels carrers que l'envolten per generar unes rampes on estan situades les parades.

Dels 35.440 metres quadrats construïts, prop de 15.000 són per a ús comercial i la resta per a serveis com ara aparcaments, magatzems, descàrrega o brossa. "Hem reorganitzat algunes qüestions, com ara les subhastes, que es continuaran mantenint", ha expressat el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi. L'antic recinte té unes dimensions de 14.000 metres quadrats. També s'ha dissenyat una senyalització pròpia que permetrà orientar-se a través de colors i lletres.

Un equipament de referència

El nou equipament és una referència en el projecte en curs de transformació de les Glòries. "Millorarà socialment, econòmicament i culturalment tot Barcelona i especialment la plaça de les Glòries", ha afirmat el tinent d'alcalde d'Habitat Urbà, Antoni Vives. Els nous Encants s'uneixen a les altres instal·lacions i edificis com ara el DHUB, el TNC, L'Auditori o la Torre Agbar, que formen part del projecte.

Amb motiu de la inauguració, el proper 25 de setembre, s'hi organitzaran espectacles i música en viu per a tots els ciutadans.

Més informació:

Web de Mercats

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries