Avui seguim amb el cicle de bars de mercat, però aquesta vegada us portem l’edició de Nadal!
A dins dels mercats s’hi menja molt bé, i durant aquestes festes, és moment de gaudir de noves propostes i plats als mercats de Barcelona.
Al Mercat de la Boqueria, hi trobem el Quim de la Boqueria, especialistes en cuina de mercat tradicional. Durant aquestes festes, ens ofereixen un Menú de Nadal deliciós! Als entrants hi pots trobar plats com canelons de la iaia, sopa de Nadal, arròs melós amb llamàntol, i croquetes de Nadal de llom ibèric i melmelada de pera. Als segons pots gaudir d’una cua de bou farcida de foie gras, un llobarro a la brasa amb cremós de gambes i llet de coco, i unes vieires amb patata trufada, entre altres opcions! I pel moment més dolç, una pinya a la brasa amb crema catalana i gelat de coco, un coulant de festucs, un pa de pessic de tres llets de torró o un tiramisú de te matxa. I ara segur que t’han entrat ganes de provar-ho tot! Així que si durant aquest Nadal vas al mercat de la Boqueria, ja tens una opció de menú per llepar-se els dits!
Al Mercat de les Corts, s’hi troba el Bar Bisaura, que ja fa més de 13 anys que són al mercat. Ofereixen tota classe de tapes, tot i que el seu plat estrella és el peix fresc i el marisc. Tot el seu producte és fresc i procedeix del mateix mercat. El Jaume ens explica que ofereixen carta i plats de cuina de mercat, com tripa, salsitxes, caragols, peix a la planxa, i fricandó, entre molts altres. A més, diàriament tenen plats del dia. Al Bisaura també és molt típic els calamars a la romana, la botifarra i ceba, l’albergínia arrebossada i el bacallà fregit. Per Nadal, podreu trobar especialitats nadalenques per menjar allà o per endur, com canelons i escudella. A més, també faran menús per grups reduïts, a preu tancat, principalment de peix, d’entre 25 i 50 €. Així que si t’animes, afanyat a reservar!
Al Mercat de Provençals, hi trobem el Racó del Mercat, on són especialistes en cuina de mercat i ofereixen plats com diferents truites, cua de toro, mandonguilles, peus de porc, entre altres. Però destaquen per tenir els millors “callos” de Barcelona, un plat que heu de provar! Per Nadal, durant el 23 de desembre prepararan la típica escudella de Nadal per dinar allà o si ho prefereixes, per emportar a casa!
Per últim, al Mercat del Ninot s’hi troba el restaurant Tierra, un restaurant espaiós i elegant que ofereixen cuina de mercat tradicional i moderna. Durant el dia de Nadal, el 25 de desembre, a partir de les 19.00 h hi podreu trobar música i tapes per gaudir d’aquest dia tan especial. I per Cap d’Any, ofereixen un menú amb un còctel de benvinguda, entrants com muntadet d’anxova, stracciatella i topinambur o una mousse de foie amb mango. De calents hi podreu trobar llagostí embolicat en kataifi amb sweetchili o bou de mar gratinat al cava. De principals un risotto de carabassa i trompeta de la mort amb corbina o un lingot de garrí, cremós de poma i chimichurri. Per postres un flam d’elot amb tòfona, i raïm, xampany i festa!
Afegeix un comentari