Gran èxit de participació a la novena Festa de l’Associa't!

26/09/2024 - 17:28 h

Gairebé vuit mil persones van participar en les activitats organitzades per més de 90 entitats durant la Festa de l’Associa't d'enguany.

Aquest és un esdeveniment lúdic coproduït per Torre Jussana i el Servei d’Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona, que ens apropa la riquesa, la diversitat i la vitalitat del teixit associatiu de Barcelona durant les festes de la Mercè. Durant el cap de setmana, les activitats van tenir lloc al parc de la Ciutadella; el dimarts 24, d’altra banda, van fer-se a l’escenari de l’avinguda de la Catedral.

 

La gran festa de l’associacionisme d’enguany ha tornat a tenir molt èxit entre els barcelonins i barcelonines que van apropar-se, tot i la pluja del cap de setmana, als dos espais on va tenir lloc la Festa de l’Associa’t: el parc de la Ciutadella i l’avinguda de la Catedral. En aquestes dues localitzacions s’hi van fer una vuitantena d’activitats relacionades amb les associacions de la ciutat, que eren gratuïtes per a tothom que en volgués participar, i que es van poder seguir en directe a través del Quèdequè, l’agenda web del teixit associatiu i comunitari de Barcelona.

Els dies 21 i 22 de setembre, les activitats es van realitzar a diferents localitzacions de la plaça central del parc de la Ciutadella. S’hi van fer tallers, xerrades, espectacles de màgia o d’improvisació, jocs… Hi va haver moltes propostes per a totes les edats i de diferents temàtiques al llarg de tots dos dies.

És en aquest espai on vam trobar dues de les novetats principals d’aquesta edició. La primera va ser la presència en directe de Ràdio Associa’t, un projecte coproduït per Torre Jussana, la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona i ràdios associatives de Barcelona, i que dóna veu a les entitats que participen a la Festa de l’Associa’t i a les activitats que duen a terme al llarg de l’any. L’altra va ser la instal·lació d’un Punt lila, en col·laboració amb el Casal barri Espai 210, la Plataforma unitària contra les violències de gènere i Poblet Feminista.

D’altra banda, el dimarts 24 la festa es va traslladar a l’escenari de l’avinguda de la Catedral. Allà hi vam poder veure quatre espectacles d’arts escèniques, en col·laboració amb l’ICUB. Tant a l’escenari com entre el públic vam poder veure gent de diferents orígens: els artistes ens van apropar diferents expressions del món, com ara balls de Bollywood o espectacles multiculturals.

Gràcies a tothom que ha fet que la Festa de la Barcelona que es mou fos possible!