DIDIER LOURENÇO 

Didier Lourenço (Premià de Mar, 1968) és un pintor, escultor i litògraf de formació autodidacta que descobreix la seva vocació per l’art arran de treballar al taller de litografies del seu pare i de la seva relació amb alguns dels artistes catalans més destacats de finals dels anys vuitanta i principis dels noranta, com Josep Maria Subirachs o Xavier Mariscal. 

El seu estil, personal i inconfusible, es caracteritza per la representació de paisatges mediterranis i urbans i escenes quotidianes de caràcter intimista i imaginatiu basades en l’ésser humà —el rostre humà— i les seves emocions i reflexions.  

La seva obra està constituïda per pintures figuratives plenes de matisos i matèries on les textures i els colors guanyen en importància per oferir una impressió de puresa i sobrietat plàcida gairebé mineral.    

L’any 2000 un prestigiós editor i distribuïdor mundial de pòsters, Winn-Devon, s’interessa per la seva obra i comença a reproduir i a difondre el seu art per tot el món: Nova York, Seattle, Los Angeles, Hong Kong, Puerto Rico, Nova Orleans, Nashville, Àfrica del Sud, Las Vegas i Miami, entre d’altres, amb el consegüent èxit i reconeixement internacionals.